Střešní okna Rooflite: Jaké jsou jejich výhody?

Zdali chceme z nevyužitého půdního prostoru vytvořit příjemné podkrovní bydlení, zvětšit tak obytnou plochu našeho domova a využít prostoru na 100 %, musíme si uvědomit, že je velice důležité zajistit dostatečný způsob osvětlení. Již po celá desetiletí jsou montována střešní okna, která tuto situaci bezproblémově vyřeší. Firma Altaterra, která spadá pod dánský VKR holding (výrobce střešních oken VELUX), spustila před několika lety výrobu nové značky střešních oken.

A výsledek? Spolehlivá střešní okna Rooflite

Jaké jsou výhody?

Společnost díky menšímu sortimentu byla schopna odstranit marketingové služby včetně dalších faktorů ovlivňující cenu a dosáhla příjemného výsledku - výborný produkt za nejlepší možnou cenu.

Střešní okna Rooflite jsou velmi spolehlivá, výborně tepelně izolační a pevná. Dodávají se koncovým zákazníkům s 10letou zárukou.

Optimální množství denního světla

Častá otázka při pořízení střešních oken zní, jaké je optimální množství denního světla, které vniká do místnosti. Odpověď je více než jasná – je stanovené normou.

Zcela laicky si to můžeme vysvětlit následujícím způsobem. Plocha by měla zhruba odpovídat 17 % celkové užitné plochy místnosti. Hrubý odhad tedy vypočítáme vydělením výměry místnosti v m2 šesti. Výsledkem je optimální plocha střešních oken.

Nepodceňujeme ani umístění, ke kterému bychom měli mít snadný přístup. Oceníme to hlavně z důvodu případného mytí či každodenní manipulaci.

Střešní okno Rooflite Duro  
Střešní okno Rooflite Duro  

Typy střešních oken Rooflite

V nabídce je mnoho typů, které se prodávají zvlášť. Za zmínku ovšem stojí výhodné sady oken, kde se celková cena pohybuje daleko níž nežli při pořízení jednotlivých částí.
 

RoofliteDuro + lemování + roleta

Typ DURO funguje na principu otočného středového závěsu s pohlednými klikami. Ty umožňují pasivní větrání v různých polohách.

DURO je vhodné pro střechy se sklonem 15-90 stupňů. PVC profily zajišťují vysokou odolnost proti vlhkosti a dlouhou životnost bez potřeby ošetření a údržby.

Tento set obsahuje střešní okno s termoizolačním dvojsklem, třípolohové zavírání a taktéž zatemňující roletu. Vybrat si můžete z pěti rozměrů a roletu ve 4 dostupných barvách.
 
Střešní okno Rooflite Core  
Střešní okno Rooflite Core  

RoofliteCore + lemování + roleta

Řada CORE jsou dřevěná střešní okna s otočným středovým závěsem a kličkou, jež umožňuje taktéž pasivní větrání, ale ve druhé zamčené poloze.

CORE lze využít pro střechy se sklonem 15-90 stupňů. Tento typ umožňuje o 10 % vyšší průnik denního světla do místnosti než v případě oken ostatních značek.

Celý set obsahuje také lemování RoofLITE a zatemňující roletu SUNTEK.

Více informací naleznete na topokno.com
10.07.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444