Střechy Praha potřinácté

Foto: BYDLENI.CZ

Foto: BYDLENI.CZ

Pod záštitou Hospodářské komory, Svazu podnikatelů ve stavebnictví, Ministerstva průmyslu a obchodu a Ministerstva životního prostředí se ve dnech 27. – 29. ledna 2011 na Výstavišti v Praze-Holešovicích koná již 13. ročník mezinárodního veletrhu STŘECHY PRAHA spolu s doprovodnou specializovanou výstavou Solar Praha.

Střechy a izolace

Letošní ročník se ponese v duchu koncepce Střechy a energie. Otázka energií je stále
diskutovanějším tématem a právě v oblasti stavebnictví se neustále hovoří o nutnosti úspor a šetření energiemi. Střešní konstrukce patří ihned po fasádách k největším zdrojům tepelných ztrát, proto je třeba zajistit, aby k únikům tepla docházelo v minimální možné míře. Jednou z nejefektivnějších cest je kvalitní tepelná izolace.

Jaké jsou trendy v izolačních materiálech nejenom pro střechy? Jakou izolaci použít mezi nebo nad krokve? Jak vybrat vhodný typ izolace? Odpověď na tyto a mnohé další otázky dostanete právě na veletrhu STŘECHY PRAHA. V rámci expozice společnosti STAV-INVEST střešní systémy můžete navštívit informační stánek společnosti ROCKWOOL (stánek č. 112), kde můžete získat cenné rady a informace z oblasti použití izolačních materiálů.

Všechno o střechách

Veletrh tradičně poskytuje přehled o střešních materiálech, nových technologiích a všem, co se s problematikou střech souvisí. Informace např. o tom, jaký komín vybrat pro váš systém vytápění najdete ve stejné expozici u stánku společnosti CIKO. Na veletrhu (stánek 221) vystavuje své produkty mj. také společnost ABC American Bohemian Corporation, dodavatel ventilačních turbín a distributor tubusových světlovodů, firma APIS (stánek 231), která se specializuje na dodatečné zateplování oken, nebo další velký výrobce izolačních materiálů společnost KNAUF INSULATION (stánek 101).

Mezi již tradiční vystavovatele na této odborně zaměřené veleteržní akci patří mj. také napřiklad společnost LINDAB, jejíž pracovníci se na vás bude těšit u stánku č. 115 v levém křídle Průmyslového paláce. Na letošní veletrhu představuje firma kompletní sortiment lehkých střešních krytin Lindab a především okapový systém Lindab  Rainline - jedničku a stálici mezi okapovými systémy na trhu a další řadu svých výrobků ze švédské oceli.

Jako každoročně se v rámci veletrhu uskuteční soutěž Zlatá taška, letos ale mohli vystavovatelé přihlásit své výrobky také do nové soutěžní kategorie Zlaté slunce, která rozhodne o nejlepším exponátu doprovodné výstavy Solar Praha. Jako každoročně je připraven doprovodný program, který zahrnuje přednášky a semináře týkající se střešních konstrukcí, zateplování, dřevostaveb či obnovitelných zdrojů energie.

27.01.2011 | tz
  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • ABC - AMERICAN BOHEMIAN CORPORATION s.r.o.

    Společnost ABC, s.r.o. působí na českém stavebním trhu již od roku 1994. Nosný program firmy je rozdělen na dva obchodní směry: exklusivní dovoz a následná distribuce ventilačních turbín LOMANCO a druhým je výroba a distribuce českých tubusových světlovodů a světlíků SUNIZER. Firma dále dováží kvalitní zahraniční produkty a to americké světlovody ODL, anglické světlovody SUNPIPE, komínové hlavice Darco, klempířské ohýbačky VanMark a klempířské nářadí Midwest. Široká nabídka světlovodů umožňuje výběr opravdu každému. Zajišťujeme kompletní servis od návrhu, zakreslení do projektu, zobchodování, až po případnou realizaci.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444