Střecha, která přinese užitek

Kompletní sortiment produktů pro získávání solární energie na šikmých střechách nabízí společnost Roto. Systém Roto Sunroof nahrazuje běžnou střešní krytinu a funguje současně jako vodonosná rovina. Z obyčejné ochranné střechy se tak stává užitková střecha, která umožňuje libovolně kombinovat fotovoltaické a solární prvky se střešními okny.

Systém lze navíc technicky dokonale a opticky zajímavě zabudovat do střechy - ať už jde o její část nebo kompletní střechu. Desítky let zkušeností se střešními okny společnosti Roto jsou zárukou toho, že je systém Roto Sunroof dokonale vodotěsný a odolný proti nárazům. Odpadá tak nutnost montovat vodotěsnou spodní střechu.
Díky špičkové kvalitě, vysokému výtěžku a opticky dokonalému začlenění do střechy je systém Roto Sunroof tou nejlepší volbou pro majitele domů, kteří chtějí šetřit energií a mají smysl pro estetiku stavby. Řešení ve špičkové kvalitě „made in Germany“ nabízí společnost Roto i pro střechy, u nichž je s ohledem na typ střechy nebo stavby nutné použít zařízení montované na střechu - fotovoltaický systém Roto Sunfield. A jak už je tomu u výrobků Roto zvykem, platí i u solárních systémů zásada velmi jednoduché montáže. Všechny komponenty dokáže odborná firma namontovat rychle, jednoduše a bezpečně.

Vodotěsnost


Moduly fungují jako vodonosná vrstva a nahrazují tak běžnou střešní krytinu. Systém lemování Roto je výsledkem několika desítek let zkušeností se střešními okny a zajišťuje, aby mohla voda odtékat tak jako na střeše s běžnou krytinou. Proto je integrovaný střešní systém Roto Sunroof chráněn proti pronikání vlhkosti stejně dobře jako střešní okna. Navíc jsou všechny součásti systému podrobovány přísným testům podle norem platných pro střešní okna a všechny komponenty systému Roto Sunroof jsou stoprocentně vodotěsné.

Odolnost a snadná údržba

Systém Roto Sunroof je dokonale integrovaný do střechy, takže je účinně chráněn před sacím a tlakovým účinkem větru. Každá součást zařízení je snadno přístupná pro případnou údržbu. Všechny komponenty jsou natolik stabilní, že se po nich dá chodit. Nosnost je až 280 kg. Jednotlivé komponenty se dají v každé části systému snadno oddělit. Kabelové rozvody a trubky jsou ukryté pod krycími plechy, kde jsou účinně chráněny před povětrnostními vlivy a poškození zvířaty. Plechy se ale dají snadno sejmout, takže jsou přesto kdykoli snadno přístupné.
Výkon a spolehlivost

Fotovoltaické články Roto Sunroof  jsou vysoce výkonné solární články z monokrystalického křemíku (se 17% účinností). Moduly Roto Sunroof jsou vybaveny novou technologií zadního větrání. Větrací drážky v profilu rámů zajišťují neustálou cirkulaci vzduchu za moduly a tím i permanentní ochlazování článků citlivých na vysoké teploty. Dokládají to i průběžně prováděná měření. S výrobky společnosti Roto získáte jistotu výkonu a spolehlivosti.

Flexibilita a snadná montáž

Systém Sunroof splní vaše požadavky na získávání energie v novostavbách i při renovaci od částečné náhrady střechy na míru až po kompletní energetickou střechu. V takovém případě mohou libovolně kombinovatelné solární kolektory, fotovoltaické moduly a střešní okna nahradit celou taškovou střechu. Roto klade také velký důraz na snadnost a rychlost montáže.
Více informací: www.roto-frank.cz
25.03.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444