Stop dvojí kvalitě drogerie

Každý o tom slyšel. Kvalita drogerie v “západních zemích” je mnohdy jiná a lepší než v “zemích východních”. To je problém tzv. dvojí kvality produktů. Kdy vizuálně stejné výrobky mají odlišné složení v různých zemích. To, co by Němec nikdy nepozřel či nepoužil, my jíme a používáme běžně. Patříme totiž bohužel mezi země “východní”.

Proč by měl stejný bílý jogurt chutnat jinak v Německu než u nás?

Co je západněji? Praha nebo Vídeň? Dělení na “východní” a “západní” Evropu je zcestné. Zeměpisně to zkrátka nesedí. Navíc, vzhledem k tomu, že většina Evropy je součástí jednotného evropského trhu, dělení nemá opodstatnění. Dělení na “východ” a “západ” je ve skutečnosti pouze konstrukcí některých nadnárodních firem.
 
Argumentem výrobců je, že různé národnosti mají různé preference, chutě, potřeby a návyky. Ale chtějí opravdu lidé “na východě” horší jogurt nebo prací prášek jako “na západě”, navíc za stejnou nebo někdy dokonce vyšší cenu? Těžko. Polovina Čechů v dotazování dTestu uvádí, že si myslí, že se výrobci na nich snaží pouze ušetřit.
 


Ačkoliv je v médiích problém dvojí kvality prezentován převážně v návaznosti na potraviny, drogerie na tom bohužel není o moc lépe. Prací prášek, který koupíte v Německu lépe pere i voní než v Česku, ačkoliv obal vypadá stejně. Proč?! Stejná značka, dvě výroby. Jedna pro “západ”, druhá “pro východ”.
 
Známý je i případ dvojí ceny z roku 2016, kdy se zjistilo, že řetězec drogerie působící jak v Česku, tak v Německu, prodává stejné produkty v ČR za dvakrát vyšší cenu. Spotřebitelé byli opravdu naštvaní. Problém se táhne mnoho let a stále není rázně vyřešen.

S firmou Madel si starosti dělat nemusíte

S italskou firmou Madel, která je známá například značkou Pulirapid nebo eko drogerií Winnis, si můžete ulevit. Madel totiž vyrábí v jediné továrně a z výrobní linky sjíždí stejné výrobky bez ohledu na to, jestli je kamion vyveze do Německa, Česka nebo zůstanou v Itálii.
 
Ke všem zákazníkům tak putují stejně kvalitní výrobky. Recepturu přípravků určuje italský trh a ten si na vysokou kvalitu potrpí. O ideální složení výrobků se stará špičková výzkumná laboratoř, která je kontroluje na všech stupních výroby. Součástí jsou nesčetné chemické a bakteriální analýzy, aby výsledný produkt byl jednoduše perfektní.
 


S Madelem zkrátka nehrozí to, co se děje u mnohých nadnárodních firem, tudíž že mění složení svých produktů podle zemí, kam je vyváží. Nebo že zboží určené pro “východ” vyrábí s rozdílným složením přímo na “východě”. Produkty Madelu, které koupíte na e-shopu drogerie.cz, jsou stejné, jako si koupí zákazníci v Itálii nebo třeba Anglii.
 
Pozornost se doporučuje věnovat například jedné ze značek Madel, Winni's naturel, která si zakládá na stoprocentně ekologických výrobcích, které obsahující pouze rostlinné suroviny. Jsou čistě veganské a hypoalergenní. Navíc jsou jejich obaly recyklovatelné a vyrábí se s minimálním dopadem pro životní prostředí.
 
S firmou Madel se dvojí kvality obávat nemusíte, tak se podívejte na e-shop drogerie.cz.
 
21.10.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444