Stínění v zimních zahradách

Zimní zahrada je místem relaxace a klidu v těsné blízkosti přírody. Pokud vás ale v zimní zahradě ruší ostré sluneční paprsky, patrně vám zde moc příjemně nebude. Tento problém lze ovšem velice snadno vyřešit díky kvalitní stínící technice.

 

K největšímu přehřívání zimní zahrady dochází v létě

Ročním obdobím, kdy do zimní zahrady svítí nejvíce slunce, je bezesporu léto. V letních měsících totiž slunce přes poledne svítí kolmo do střechy zimní zahrady, ve které dochází k přehřívání a pobyt zimní zahradě je téměř nemožný. Ostré sluneční paprsky navíc neprospívají ani rostlinám, pokud je plánujete v zimní zahradě pěstovat. O množství světla a tepla v zimní zahradě také rozhoduje světová strana, na kterou je zimní zahrada orientovaná. K největšímu přehřívání dochází v zimní zahradě orientované na jih.
 
 

Řešením mohou být klasické žaluzie i speciální sklo

Možností, jak pohodlně regulovat množství slunečních paprsků podle našich potřeb, je více. Společnost HZB nabízí komplexní služby od projektu až po montáž a následný servis. Pro optimální zastínění zimních zahrad je v nabídce několik variant, ze kterých si stačí vybrat přesně tu, která vám bude vyhovovat nejvíce.
 
Zimní zahradu lze zastínit vnitřními či venkovními žaluziemi nebo třeba screenovými roletami, které umožňují nerušený výhled ven, i když jsou stažené dolů. Do vaší zimní zahrady si také můžete pořídit speciální skla se schopností tlumit UV záření. V každodenním provozu zase oceníte možnost ovládání stínící techniky velice pohodlně pouhým stisknutím tlačítka. Možnosti regulace denního světla přesně podle situace a aktuálního počasí jsou tak neomezené.
 

Stínění zimní zahrady na míru

Kvalitní stínění zimní zahrady zajistí uvnitř příjemné klima a pomůže vytvořit vhodnější prostředí pro vaše rostliny. V případě vícedenní nepřítomnosti tak stačí jen před odjezdem vegetaci pořádně zavlažit a nastavit větší zastínění. I velká horka by tak měly všechny rostlinky přežít bez potíží v dobré kondici.
 
Ať už se chystáte využít zimní zahradu jako rozšířený obytný prostor, kde relaxujete, trávíte volný čas a který může v sezóně s úspěchem sloužit i jako kuchyň či jídelna, nebo jako skutečnou zahradu pro pěstování rostlin a bylinek, projekt na míru splní veškeré vaše požadavky.
 
 
Pokud máte zájem o stínění zimní zahrady, kontaktujte odborníky ze společnosti HZB s.r.o., která nabízí individuální přístup a řešení přímo na míru vašim představám.
11.02.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444