Stavba rodinného domu svépomocí nebo raději na klíč?

Stavba rodinného domu je za všech okolností velmi náročná záležitost. Začíná výběrem a koupí pozemku, pokračuje náročným vypracováním projektu, sháněním povolení ke stavbě a zajišťováním financování.

Pak už následuje samotná realizace stavby rodinného domu. Vy si však na začátku můžete zvolit, zda budete svůj dům stavět sami, za pomoci svých rodinných příslušníků a najatých řemeslníků, nebo svěříte tuto práci kvalitní stavební firmě.

Stavba svépomocí

Stavba svépomocí je vskutku velmi náročná a často i poměrně zdlouhavá záležitost. Sami si budete muset vyřizovat všechna povolení, shánět šikovné řemeslníky, koordinovat průběh stavby, atd. Vše bude záviset pouze na vás samotných. Stavba svépomocí většinou trvá déle a obírá stavebníka o mnoho měsíců, případně i let života, které by jinak mohl strávit účelněji. Výhodou stavby svépomocí je zajisté značná finanční úspora oproti stavbě rodinného domu na klíč.

Stavba domu na klíč

V současné době je stavba rodinného domu na klíč tou nejlepší a nejrychlejší variantou, kterou můžete jako budoucí majitel rodinného domu zvolit. Stavba domu na klíč vyjde sice dráze než stavba domu svépomocí, avšak její nespornou výhodou je váš uspořený čas a úsilí, které byste jinak museli na stavbu svého rodinného domu vynaložit. Pokud si vyberete kvalitní stavební firmu, budete se moci velmi brzo nastěhovat do svého nového domu.

Stavební firma Ekonomické stavby s.r.o. nabízí svým klientům realizaci stavby rodinného domu od samotného počátku až po jeho dokončení a kolaudaci.

Výhody stavby domu na klíč

Společnost Ekonomické stavby vám může sehnat stavební pozemek, vyřídit hypotéku, zajistit projekt rodinného domu či financování stavby.  Ve své nabídce má více než 600 typových projektů zděných rodinných domů. Naleznete je v katalogu rodinných domů, který si můžete zdarma objednat na jejich webových stránkách. Tyto typové projekty lze ještě upravit podle přání klienta, nebo lze vypracovat individuální projekt přímo na míru vašim požadavkům. Zde závisí jen na vás, jaký typ dům preferujete.

Díky Ekonomickým stavbám nebudete muset dělat nic, jen si rozmyslet, jaký dům chcete, jak chcete, aby byl dispozičně vyřešen, z jakého materiálu se bude stavět, nebo to, jak chcete, aby byl váš rodinný dům zařízen a vybaven. Ekonomické stavby mají dostatek kvalifikovaných řemeslníků, kteří pracují rychle a spolehlivě. Navíc používají ke stavbě osvědčené stavební materiály, volí pro stavbu nejnovější stavební technologie, využívají velkoobchodní ceny pro nákup materiálu a díky tomu mohou za solidní cenu nabízet vyšší kvalitu, než jakou sežene samotný stavebník.
Ekonomické stavby nabízejí svým klientům i celou řadu programů, které vám mohou stavbu zpříjemnit!


17.09.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444