Staré podlahy jsou v módě

Foto: Quick-Step

Foto: Quick-Step

Podlahy nepořizujeme na jednu nebo dvě sezony a vybíráme je podle stylu, který nám vyhovuje, tak aby ladil s naším interiérem. Tak jako v designu interiérů tak i v této oblasti ovšem existují módní trendy. K těm současným patří mj. i vintage vzhled, který má obrovskou výhodu - je módní i nadčasový, protože "stará" podlaha prostě nestárne.

Mýlili byste se, pokud byste se domnívali, že taková podlaha musí nutně být z dřevěného masivu. Vývoj, kterým prošly během let laminátové podlahy, umožňuje vytvořit dokonalý vzhled jakéhokoli povrchu. Aktuální nabídka výrobců je díky tomu velmi široká a novinky se neomezují na jediný styl.

Nechybí samozřejmě ani neutrální nadčasové podlahy v barvách přírodních dřev, které se hodí do interiéru v jakémkoli stylu a vždy působí příjemným kultivovaným dojmem. Tyto podlahy jsou inspirovány vzhledem exklusivních dřevin bez prasklin a suků.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: Quick-Step

Výběr perfektních imitací zmíněných opotřebovaných podlah přináší značka Quick-Step. V nabídce jsou podlahy s designem zvětralého kaštanu, kterým dodávají na autencitě praskliny a stopy po hřebících či červotočích. Hodí se nejen do domů ve venkovském stylu, ale  i do industriálních interiérů.

V moderních střízlivých interiérech se skvěle uplatní imitace zvětralého dubového dřeva s prasklinami. Jsou opatřeny bílou patinou, která drsný vzhled tohoto dřeva zjemňuje, zatímco různé úrovně lesku evokují pocit viditelného reliéfu v podlaze. Podlaha je přitom vyrobena tak, že se velmi snadno čistí.

Trendem jsou i podlahy, které vypadají jako zčernalé kouřem, což zdůrazňuje rozdíly mezi tmavými a světlými částmi prken. Za úvahu stojí, pokud hledáte podlahu do stylového interiéru.

Novým trendem jsou jak v nábytkářském, tak podlahovém průmyslu, stopy po pile. Quick-Step vyvinula novou technologii, která realisticky napodobuje přirozenou pestrost tvarů a hloubek zářezů pily. Jelikož zářezy jsou dole ostřejší a nahoře zaoblenější, je podlaha velmi příjemná pro chůzi. Nová technologie tak umožňuje dosáhnout efektu ručně opracované podlahy, která má přirozený vzhled a také ona ideálně doplní jak tradiční tak i moderní prostor.


Výhodou laminátu je fakt, že jeho povrch může imitovat nejrůznější materiály, takže si můžete levně  pořídit například břidlicovou podlahu luxusního vzhledu, která má oproti originálu navíc výhodu snadné údržby.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: Quick-Step

Podlahy patří k nejnamáhanějším prvkům interiéru, proto se jejich povrch časem opotřebovává. Výrobci laminátových podlah se snaží jejich kvalitu a odolnost stále zvyšovat. Speciální technologie Scratch Guard podlah Quick-Step poskytuje až desetinásobnou odolnost proti poškrábání. Výhodou této značky je také patentovaný systém Uniclic, s nímž je instalace i demontáž podlahy mimořádně snadná.

A na závěr ještě jeden tip: Nedokážete si představit, jaký typ podlahy, vzor a barva je vhodná do vašeho interiéru? Můžete vyzkoušet progam Floor Advisor, do kterého lze nahrát vlastní fotografiii a vyzkoušet různé možnosti.

23.03.2012

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444