Srozumitelně o pergolách a bazénovém zastřešení

Často se ptáte na podstatné informace, jako například proč si pořídit pergolu nebo bazénové zastřešení. A také, co všechno moderní pergoly a zastřešení umí. Následující článek vám usnadní rozhodování a pomůže s výběrem.

Moderní bioklimatické pergoly PERGOLA SPA a PERGOLA SKY od společnosti ALUKOV splňují svým designem, výbavou a jednoduchým ovládáním požadavky většiny zákazníků. Nadčasová antracitová barva dává vyniknout elegantnímu kubickému tvaru. Dešťová voda je odváděna nosnými sloupy ze střechy dolů. Kombinace několika na sobě nezávislých protislunečních systémů zaručuje příjemné klima také v horkém letním počasí. Naopak večer lze stínícího systému využít pro vytvoření intimní zóny např. v místě vířivé vany. Průhledná rozsuvná střecha dodá naopak dostatek slunce na terase i během zimních dnů, kdy je slunce nedostatek a brzy zapadá.
 
Přilehlé místnosti k terase není proto potřeba osvětlovat. To je velkou výhodou proti klasickým lamelovým systémům, které způsobují tmu na terase a také lamely musíte během deště a sněhu pootevřít. Naopak efekt rozsuvné střechy PERGOLA SPA a PERGOLA SKY využijete jako ochranu před přehřátým vzduchem pod střechou pergoly, kde se teplo nadměrně akumuluje. Během deště nebo sněhu zde zůstane střecha uzavřená a váš inventář na terase neutrpí. Dekorativní boční slunolamy se hladce posouvají po kolejnicích a jejich design si můžete dokonce sami navrhnout. Pergoly lze vybavit integrovaným osvětlením, které usnadní pobyt do pozdních nočních hodin. Skleněné výplně po obvodu pergoly můžete uzamknout a zajistit tak prostor před nežádoucími návštěvníky. Užívání pergol je snadné a intuitivní. Zabezpečí pohodlí a útulnost na terase a splní všechna očekávání. Pergolu můžete postavit také jako solitérní altán v prostorné zahradě.
 
 
Nyní se podívejme na bazénová zastřešení. Zastřešený bazén má několik výhod. Pomáhá udržovat čistou vodu v bazénu, lépe reguluje její teplou, a navíc vám získá další prostor pro vaše vodní radovánky, přestože venku není zrovna ideální počasí. Navíc, kohokoli chráníte před nechtěným a náhodným pádem do vody. Zastřešení se vždy přizpůsobuje tvaru, rozměru a způsobu užívání bazénu, či třeba také okolní zahradě a barvou svých profilů i designu domu.
 
 
V souladu s moderními trendy se vyrábějí hranatá zastřešení, ale vyznavači bazénových sportů upřednostňují zaoblené tvary. Vybrat si můžete mezi ultra nízkými, středně vysokými a podchozími modely. Nízká a ultra nízká zastřešení kopírují povrch bazénu a nenarušují okolní architekturu zahrady. Středně vysoká vám již umožní vodní radovánky pod uzavřeným zastřešením. Vysoká, podchozí zastřešení vám poskytnou plný komfort relaxace a pohybu v bezprostředním okolí bazénu. Pohyb jednotlivých částí zastřešení je jednoduchý díky pochozímu kolejnicovému systému. Některé modely umožňují dálkově ovládaný elektrický posun. Všechna zastřešení jsou uzamykatelná a splňují náročné evropské normy odolnosti proti povětrnostním vlivům a sněhové zátěži. Zastřešení lze svým rozměrem i tvarem či kombinací více modelů najednou, přizpůsobit i nestandardním bazénům.
 
 
Společnost ALUKOV a.s. je tradičním českým výrobcem vysoce kvalitních bazénových a terasových zastřešení. Více na www.alukov.cz.
02.03.2022 | PR
  • ALUKOV a.s.

    Alukov a.s. vyrábí zastřešení bazénů, vířivých van a zastřešení teras CORSO. Je ryze českou firmou a zastřešení vyrábí od roku 1995. V roce 2005 byla společnost Alukov spoluzakladatelem Evropského hospodářského zájmového sdružení IPC Team, který pomáhá výměně zkušeností na mezinárodní úrovni. Celkem má Alukov svá zastoupení v téměř 40 zemích světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444