Srovnání dodavatelů elektřiny a plynu zabere dvě minuty

Chtěli byste ušetřit až tisíce korun ročně? Obětujte dvě minuty svého času a srovnejte si dodavatele energií. Možná zjistíte, že ceny plynu a elektřiny u vašeho dodavatele se zvýšily, a tak je čas jít jinam. Zahoďte předsudky, změna dodavatele není ani riskantní, ani zdlouhavá a složitá.

Ceny elektřiny a plynu se skládají ze dvou částí. První část je pro všechny dodavatele stejná, protože ji reguluje stát, druhou si však určují sami dodavatelé, a proto se celková částka liší. Neplaťte zbytečně víc, než musíte!

Kdy nejlépe změnit dodavatele energií?

Hned teď! Podívejte se na srovnání cen plynu a elektřiny, a jakmile najdete výhodnější nabídku, na nic nečekejte. Výpovědní lhůta bývá obvykle tři měsíce, s tím počítejte. Pokud například elektřinou topíte, je vhodné, abyste ještě před začátkem topné sezóny byli u levnějšího dodavatele. Čím dřív se na srovnání dodavatelů elektřiny a plynu podíváte, tím dřív začnete šetřit.

Jak zjistit, kdo vám dá nejlepší nabídku?

Procházet samostatně weby jednotlivých dodavatelů by bylo zdlouhavé. Využijte raději srovnání cen elektřiny a plynu na jednom místě. Najdete ho na portálu Ušetřeno.cz. Do tamní webové kalkulačky vyplníte základní údaje o tom, kde žijete, v jakém domě či bytě a jakou máte spotřebu. Na základě toho se vám zobrazí nabídky dostupné přímo pro vás. 

Změna je čistě administrativní

Co dělat dál, když už jste se podívali na srovnání dodavatelů plynu či elektřiny a máte vybráno? Podepíšete smlouvu a doručíte ji novému dodavateli. Ten za vás rozváže smlouvu s dodavatelem stávajícím, kterému poté uhradíte poslední vyúčtování.

Nový dodavatel vám pošle rozpis nových záloh, a tím je vlastně hotovo. Jedná se pouze o administrativní kroky, nebude se vám měnit elektroměr, plynoměr ani nic jiného. Kromě toho je vše bezplatné, a to ze zákona, takže za změnu dodavatele po vás nikdo nemůže nic chtít.

Je to doopravdy snadné, strach ze všeho toho papírování je zbytečné. Nebudete-li si vědět rady, stačí zvednout telefon a zavolat buď přímo novému dodavateli, nebo specialistům z Ušetřeno.cz. Ti vám rádi poradí s vyplněním smlouvy i vším ostatním.
08.09.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444