Správná volba parapetů

Okenní parapety dnes patří mezi důležité prvky estetického ztvárnění obytného prostoru.Společně s okny, dveřmi, podlahou a nábytkem tvoří základní pilíře bytové kultury a musí proto vyhovovat vysokým nárokům na kvalitu, design, funkčnost a provedení.

V tomto ohledu jsou správnou volbou parapety Helopal z litého mramoru, které disponují vynikajícími vlastnostmi, jsou snadno udržovatelné a širokou nabídkou umožňují individuální utváření interiéru podle představ každého zákazníka.

V segmentu vnějších parapetů však nejde o pouhý design. Často podceňovaným atributem je jejich správné osazení a utěsnění. Pouze v deseti procentech všech případů jsou parapety správně napojeny k oknu a ostění. Následkem je pak často vznik trhlin vlivem tepelné roztažnosti a následné vniknutí vody do fasády.

Napojení vnějších parapetů k rámu okna a ostění musí být těsné a odolné vůči tlaku od přívalového deště, současně však musí absorbovat délkové změny způsobené teplotními výkyvy. Těsné a  spolehlivé napojení vnějšího parapetu z litého mramoru zajišťuje inovativní technologie „Helopal contact“, kterou tvoří tři systémové prvky.

Jádrem systému je profil s integrovanými těsnícími břity, který zaručuje pevné, vodotěsné spojení parapetu s oknem. Připevňuje se k osazovacímu rámu okna a po ukončení montáže nijak nenarušuje jeho estetický vzhled. Prostřednictvím fixního sklonu profilu snadno docílíme požadovaného spádu parapetu pro odvod dešťové vody. Osazený profil dále zlepšuje tepelnou izolaci v oblasti napojení s oknem a usnadňuje montáž, spoj již není třeba silikonovat a parapet při montáži podklínovávat.

Druhým sériovým prvkem systému je frézování zadní hrany parapetu pro přesné osazení do těsnícího profilu.

Posledním prvkem jsou plastové boční krytky, které eliminují vliv délkových změn parapetů, chrání omítku před znečištěním a zajišťují odolné napojení parapetu s ostěním.

Helopal nabízí rovněž řešení v případě spojení parapetu s vodící lištou předokenní rolety v podobě specifického systému bočních krytek. Vodící lišta musí být uvnitř parapetního systému, aby byl zajištěn odvod dešťové vody.Vodorovná stěna systémové koncovky je v zadní části přerušena. Do takto vzniklého výseku se osadí vodící lišta předokenní rolety, přičemž svislá stěna koncovky probíhá nepřetržitě za lištou. Tímto způsobem dojde k vytvoření „vany“, která zamezí úniku vody do stavby.

V případě parapetů Helopal si tedy nepořizujete pouze kvalitní materiál, ale rovněž možnost využít moderní a vyspělé technologie, které jsou výsledkem zkušenosti z jejich více než třicetileté výroby a dodávky.

    

16.08.2011

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444