Spotřebiče Hotpoint pro moderní kuchyně v RETRO stylu

Kdo neholduje modernímu designu kuchyní a domácích spotřebičů, kterým dominují vysoký lesk, nerezová ocel, sklo a jednoduché hladké linie, může si svou domácnost zařídit v retro nebo rustikálním stylu. Výrobci se inspirují v první polovině minulého století a právě návrat do této doby je patrný nejen v bytovém designu, ale také v architektuře, módě nebo třeba hudbě. 

Značka Hotpoint přináší vestavné domácí spotřebiče v retro stylu v několika netradičních barevných odstínech, navíc s možností sladění s dřezy a bateriemi. Spotřebiče tak každé kuchyni dodají originalitu, osobitost, eleganci a i přes to, že vypadají jako z dob mládí našich babiček, jsou vybaveny moderními technologiemi a funkcemi na míru současným požadavkům.

Multifunkční trouby Hotpoint Traditional
Rustikální trouby Hotpoint jsou vyráběny v několika barevných provedeních – starobílá, antracit, avena (béžová), starý kámen, bronzová, měděná a nerez. Hodí se tak do každé retro kuchyně, ať je v barvě přírodního dřeva, bílé nebo třeba s patinou. Kromě barvy dotváří typický retro styl speciálně tvarovaná dvířka trouby, patinované madlo, knoflíkové ovládání a analogová minutka uprostřed. I přes retro styl splňují požadavky moderního spotřebiče. Trouby disponují 7 standardními pečícími programy: Tradiční, Multifunkční 3 v 1, Gril, Gratinování, Pizza, Moučníky a Fast Cooking. Na analogové minutce je možné nastavit začátek a konec pečení. Dvířka jsou vybavena trojitým sklem se systémem ochlazování pro větší bezpečnost. Vybrané modely jsou vybaveny praktickými teleskopickými výsuvy, které vodí a podpírají plech nebo mřížku při vytahování z trouby a usnadňují tak manipulaci a kontrolu pečení. Navíc je možné je mýt v myčce. Trouby řady Hotpoint Traditional dosahují 
energetické třídy A a mají standardní 60 cm rozměr zabudování při objemu 58 litrů (např. FT 851.1 (AN)/HA).
Plynové varné desky a digestoře sladěné s troubami
Varná deska je jedním z centrálních a zároveň nejpoužívanějších prvků kuchyně, proto je důležité, aby správně zapadla do stylu kuchyně a dalších domácích spotřebičů. Hotpoint nabízí plynové varné desky v estetickém provedení kombinovatelném s dříve zmíněnými troubami v barvách starobílé, antracit, avena, starý kámen a nerez. Vybírat je možné ze dvou rozměrů se čtyřmi nebo pěti plynovými hořáky (šířka 60 nebo 75 cm, rozměr pro zabudování do pracovní desky je v obou případech 55,5 x 47,5 cm) a z provedení se smaltovanými nebo litinovými podpěrami hrnců. Každý model je vybaven jedním hořákem s trojitou korunkou, která umí využít na maximum svůj výkon rovnoměrnou distribucí tepla pod hrncem a snížením doby vaření. Retro knoflíkové ovládání s automatickým zapalováním je umístěné vpředu. Samozřejmostí u všech plynových varnách desek Hotpoint je bezpečnostní pojistka plynu (např. PC 640 T (AN) R /HA)

Doporučení designérů
Pro rustikální kuchyně doporučují designéři značky Hotpoint zvolit komínový odsavač par s pyramidovým tvarem. Hotpoint jej nabízí v barvě starobílá, antracit a nerez, v šířce 60 nebo 90 cm a ve verzi pro odtah i recirkulaci. Mechanickým tlačítkovým ovládáním na přední straně je možné nastavit 3 stupně výkonu, digestoř je vybavena dvěma tukovými hliníkovými filtry omyvatelnými v myčce a uhlíkovým filtrem pro případ recirkulace.
Dřezy a baterie Hotpoint pro dokonalý retro vzhled
Do portfolia značky Hotpoint patří kromě vestavných a volně stojících domácích spotřebičů také kompozitové a nerezové dřezy a vodovodní baterie vyrobené z vysoce kvalitních materiálů odolných proti extrémním teplotám, korozi, usazování nečistot a poškrábání. Nové dřezy a baterie Hotpoint jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů odolných proti extrémním teplotám, korozi, usazování nečistot a poškrábání se zajištěním maximální antibakteriální ochrany.

Co však uživatelé nejvíce ocení je jejich dokonalé estetické sladění s varnými deskami Hotpoint, a to až do takových detailů jako je na milimetr stejný boční rozměr. Kromě nerezového provedení s jednou vaničkou a odkapávačem jsou k dispozici kompozitové dřezy v barvě avena, antracit, bílá a starobílá, ve stejných barvách také vodovodní baterie s výsuvnou sprchou.
Když retro, tak sporák
Přesto, že volně stojící sporáky v oblíbenosti prohrávají se samostatnými vestavnými varnými deskami a troubami, pro kuchyni v retro stylu jsou velmi vhodné. Multifunkční kombinovaný sporák Hotpoint CX65S72 (A) IT/HA disponuje elektrickou multifunkční troubou s možností volby 8 programů (Fast Cooking, Gratinování, Gril, Multifunkční 3 v 1, Moučníky, Pizza, Tradiční a Rozmrazování) a 4 plynovými varnými zónami. Varná deska je nerezová, trouba v tmavé atracitové barvě. K praktickému uložení plechů slouží zásuvka pod troubou, spotřebitelé jistě ocení také zabudovaný skleněný poklop varné desky.
Více informací o produktech získáte na www.hotpoint.cz
27.08.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444