Společnost Karma Český Brod rozšiřuje svůj sortiment

Přichází se čtyřmi modely plynových kotlů s ohřevem vody

S rozšířením svého sortimentu topidel o plynové kotle s ohřevem vody přichází před zimou 2007/2008 společnost Karma Český Brod. Karma je tradičním českým výrobcem plynových spotřebičů, jedná se o tedy logický vývoj dlouholeté tradice. Nová řada zahrnuje čtyři modely kotlů, na výběr jsou jak v provedení turbo, tak i s odtahem do komína. Do konce roku jsou k dostání za zajímavé zaváděcí ceny.

„Zařazení plynových kotlů do sortimentu společnosti Karma Český Brod bereme jako přirozený krok, ve kterém by se měly zúročit desítky let zkušeností, jimiž Karma disponuje v oblasti plynového vytápění,“ vysvětluje Pavel Janeček, generální ředitel společnosti. „Navíc je toto rozšíření nutným předpokladem pro další technický rozvoj do směru, kterým se bude obor vytápění v blízké i vzdálenější budoucnosti ubírat,“ dodává Pavel Janeček. Výhody plynového vytápění jsou jasné – jednoduchá regulace spalování a také energetická úspornost provozu. Navíc pokud budou zavedeny tzv. ekodaně, vládní návrh počítá s tím, že plyn bude na rozdíl od ostatních běžných paliv ze zdanění vynechán. Jedná se totiž o relativně ekologický způsob vytápění.

Zákazníci v nabídce společnosti Karma naleznou čtyři typy plynových kotlů s funkcí ohřevu vody. Vybírat lze z jednodušších modelů nazvaných Karma MiniTherm K či z technologicky dokonalejších kotlů Karma MiniMax K. Oba typy jsou k dostání jak v provedení turbo (nucené odsávání), tak i s odtahem do komína. Kotle jsou regulovatelné v rozpětí 7 až 24 kW, jsou tedy vhodné jak do menších bytů, tak i rodinných domků. Účinnost v celém výkonovém rozsahu je zajištěna na úrovni 90,5–92 %. Ohřev užitkové vody je zajištěn průtokovým způsobem a výkon průtokového ohřevu je 24 kW.

Všechny typy kotlů jsou připraveny pro připojení venkovního teplotního čidla. Díky této tzv. ekvitermní regulaci je pak výkon kotle optimalizován s ohledem na venkovní teplotu. Netypickým technickým řešením je u kotlů řady MiniMax K použití trojcestného čerpadla namísto obvyklého trojcestného ventilu. Trojcestné čerpadlo přepojuje okruh topné vody do teplotního výměníku TUV změnou otáček. Tento způsob je z dlouhodobého hlediska ověřen jako spolehlivější. Kotle dále nabízejí jednoduché ovládání pro uživatele i snadné nastavování provozních parametrů pro servisní techniky při uvádění kotle do provozu. Kotle jsou vybaveny autodiagnostikou v případě výskytu poruchového stavu.

Protože se jedná o úplnou novinku, připravila Karma pro své zákazníky až do konce roku velmi zajímavé zaváděcí ceny plynových kotlů:
Karma MiniTherm K - 22 275 Kč včetně DPH
Karma MiniTherm K turbo - 22 950 Kč včetně DPH
Karma MiniMax K - 22 950 Kč včetně DPH
Karma MiniMax K turbo - 24 950 Kč včetně DPH
22.10.2007

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444