Spánkem proti únavě

5 tipů na kvalitní české matrace

Spánek je něco, co nám přijde zcela automatické, pro mnoho lidí v dnešní době dokonce ztrátové. Přitom spánek je pro naše tělo základní regenerační proces, pokud spíme málo nebo špatně, odrazí se to na větší únavě během dne. A tak je třeba dbát na kvalitu spánku a mít dobrou „výbavu pro spánek“ – dobrou postel a především matraci.

Protože jsme každý jiný, musíme vždy vybírat podle toho, co vyhovuje právě nám. Při výběru matrace je zkrátka třeba být tak trochu sobec.

1. Dokonalá matrace - pružný rošt VALTY® s matrací

Pružný rošt s matrací VALTY®, který se vyrábí již téměř čtvrtstoletí, lze nazvat dokonalou matrací. VALTY® zajistí anatomicky správnou podpěru těla i výtečnou hygienu lůžka. Tvrdost roštu je přizpůsobena váze a lze ji v průběhu užívání i změnit, což je unikátní výhoda tohoto lehacího systému. VALTY® tak vyhoví jak vyznavačům tužšího spaní, tak i fajnšmekrům, kteří vyznávají maximální pohodlí.


2. Pro ty, kteří mají rádi maximální pohodlí – VALERIA s paměťovou pěnou

Moderním materiálem pro výrobu matrací je tzv. paměťová pěna, někdy také nazývaná líná pěna. Tento materiál reaguje na teplotu a zatížení a přesně se přizpůsobí tvaru těla. Poddajný povrch matrace šetří klouby a napomáhá i správnému oběhu krve během spánku. Matrace Valeria má unikátní konstrukci - na povrchu jsou použity dva typy značkové líné pěny Celsio®. Matrace se vyrábí ve třech tvrdostech a nabízí opravdu velmi pohodlný spánek.


3. Každému na míru – matrace SOFIA COMFORT ze studené pěny 

Matrace z kvalitní studené pěny také patří k tomu nejlepšímu, co na trhu matrací najdete. Značková studená pěna CELTEX® se vyznačuje výtečnou elasticitou i prodyšností. Luxusní sendvičová matrace Sofia Comfort se nabízí v několika tvrdostech, včetně speciální tvrdosti pro vysoké váhové kategorie. Zónová konstrukce zohledňuje i výšku postavy spáče - v oblasti ramen, pánve a pat je lehací plocha o něco měkčí, v oblasti bederní páteře je zpevněná. Paměťová pěna po celé ploše matrace dodá příjemné pohodlí při ležení. Horní vrstva paměťové pěny není lepená – lze ji tak v případě potřeby např. vyvětrat nebo vyměnit.


4. Královské poležení – vysoká matrace STEFANIA

Hledáte vysokou matraci s vysokým komfortem? Vyzkoušejte letošní novinku – matraci Stefania s unikátní dvojitou pružinovou konstrukcí. Obě pružící vrstvy jsou od sebe odděleny kvalitní PUR pěnou, která zajistí, že taštičky a minitaštičky pracují nezávisle na sobě. Matraci lze používat z obou stran. Strana s minitaštičkami působí tužším dojmem, strana s taškovými pružinami má naopak vyšší elasticitu. Matraci lze pro ještě vyšší komfort doplnit některým z topperů (horní tenká matrace).


5. Pro děti také to nejlepší – matrace NICOLA

Kvalita spánku má zásadní význam i pro děti. Důležitá je jak kvalita lehací plochy, tak i hygiena lůžka. Matrace Nicola je určená pro děti od cca 2 – 3 let až do dospělosti. Matrace má optimální elasticitu i tvarovou stálost. Jádro matrace obsahuje celulózu, která na sebe váže vlhkost a rychle ji odpaří. Výsledkem je příjemné a suché klima matrace, které se stává se nepříznivým pro život roztočů i jiných mikroogranismů. Matrace je vhodná pro děti, pro alergiky na domácí prach a všude tam, kde jsou zvýšené požadavky na hygienu. Potah matrace je možno prát do 60 nebo 90°C. Matraci lze objednat i ve variantě pro miminka pod názvem Eliška.

06.04.2018 | PR
  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444