Spaní jako v pohádce

Přestože dnešní doba zdánlivě nepřeje sentimentu, každý z nás se občas při pohledu na svou, sousedovic či úplně cizí malou ratolest capkající po ulici se svou oblíbenou hračkou neubrání troše nostalgie a vzpomínce na oblíbené hračky z vlastního dětství.  Zvláštní postavení mezi hračkami mají ovšem ty, které ztvárňují všeobecně známé a oblíbené pohádkové postavičky; mnohé z nich jsou souputníky několika generací dětí.

Těmito postavičkami se děti rády obklopují také při usínání, ale nemusí jít vždycky jen o hračku, která navodí pohádkovou atmosféru. Záleží i na vybavení místnosti, kde děti usínají. Trochu jinou možnost vklouznout do postýlky jako do některé ze známých pohádek nabízí dětem např. český výrobce ložního prádla firma Matějovský.  Povlečení s pohádkovými motivy dodává dětskému pokojíčku na radostné atmosféře a jeho malým obyvatelům zpříjemňuje chvíle usínání.


V široké nabídce najdou zákazníci nejen světoznámé postavičky jako např. Medvídka Pú, Kačera Donalda, Šmouly, Včelku Máju a další, ale také, což možná naši nejmenší nejvíce ocení, nenapodobitelné hrdiny českých animovaných pohádek a večerníčků, např. oblíbeného Krtečka, Makovou panenku, Rákosníčka nebo samotného Večerníčka.


Veselé provedení v zářivých barvách v kombinaci s pohádkovým motivem může být vítaným dárkem do každé rodiny s dětmi a potěší jistě nejen je, ale také „dospěláky“, které možná při pohledu na rozesmátého Krtečka a rozzářené dětské oči na malou chvíli zachvátí i ona výše zmíněná nostalgie.


Firma Matějovský se sídlem v Semilech, jednom z tradičních center textilní výroby u nás, však nenabízí jen obrázkové povlečení pro děti. Ve standardní velikosti, prodlouženém i tzv. francouzském provedení na dvojlůžka se zde vyrábí také široká škála dezénů pro každý vkus a nejrůzněji laděný interiér. V nabídce jsou výrazné lůžkoviny s fototiskem pro ty, kteří vyznávájí osobitý styl, ale také klasické soupravy výrazných efektních i velmi jemných a decentních vzorů.


Kromě originálního a líbivého designu budou zákazníci jistě spokojeni i s kvalitou a provedením lůžkovin. Povlečení firma dodává ve čtyřech  materiálových provedeních - hladké bavlně s tradiční plátnovou  vazbou, krepovém, luxusním saténovém z kvalitní  česané bavlněné příze a flanelovém s příjemným omakem a hřejivým  účinkem, který oceníme především v chladném období. Veškeré výrobky jsou certifikovány Textilním  zkušebním ústavem v Brně, což je zárukou zdravotní nezávadnosti, stálobarevnosi i odolnosti. Zboží je možno objednat mimo jiné prostřednictvím elektronického obchodu na internetových stránkách firmy a vztahuje se na ně minimální záruční doba 24 měsíců od data prodeje.


Zákazníci, kteří by si při výběru z široké a rozmanité nabídky nevěděli rady sami, mohou využít poradenské služby pracovníků firmy, kteří navrhnou optimální varianty, sladí barevnost a materiálové  provedení a zároveň k  povlečení vyberou   nejvhodnější barvu froté nebo jersey  prostěradla, aby vaše ložnice byla opravdu dokonalým místem odpočinku.

31.07.2006 | Monika Kvačková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444