Česneková polévka
olivový olej, 10 stroužků česneku, 1 a půl hrnku strouhanky, 3 oloupaná nakrájená rajčata, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky čili, 1 a půl litru vody, 2 – 3 rozšlehaná vejce, petrželka
Na mírně rozehřátý olej do hrnce vložíme oloupaný a rozdrcený česnek (pozor – česnek nesmí zhnědnout) a přidáme strouhanku, kterou osmahneme do zlatohněda. Přidáme nakrájená rajčata, koření a vše zalejeme vodou. Když jsou rajčata povařená, přidáme rozšlehaná vejce a povaříme ještě 2 minuty. Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku a podáváme.
Basquaise Frittata (pro 2 osoby)
4 našlehaná vejce, 2 brambory nakrájené na plátky, olivový olej, červená paprika, nakrájená na proužky, cibule, 1 chorizo nebo jiná pálivá klobáska, 1 rajče nakrájené na plátky
Na rozpáleném oleji osmahneme brambory, nadrobno nakrájenou cibuli a papriku. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásku a vejce a necháme ztuhnout. Omeletu otočíme a opékáme další 2 minuty. Hotovou frittatu obložíme plátky rajčat a podáváme například jako pozdní snídani.