Spánek jako na obláčku

Víte, proč jsou produkty Mühldorfer celosvětovou jedničkou na trhu a symbolem luxusního spaní bez kompromisů? Německá rodinná firma s tradicí od roku 1920, využívá pro výrobu polštářů a přikrývek pouze nejkvalitnější husí peří z hus žijících na farmách, které zaručují prvotřídní podmínky pro chov.

Přes narůstající objem výroby si firma uchovala svou jedinečnost díky výrobě v jediném výrobním závodě v německého Haidmühle. Firma Mühldorfer vyrábí nejlepší péřové polštáře a přikrývky s možností výroby individuálních rozměrů na míru. V kolekci firmy Mühldorfer naleznete také antialergenní deky a polštáře patentovaného složení nejvyšší kvality.
 

Kvalitní péřové polštáře a přikrývky

Veškeré produkty firmy Mühldorfer podléhají certifikaci Öko - Tex Standard 100 Proof č.: ACB 92.0.1606 - FI Hohenstein, pro výrobky třídy I ( produkty pro děti ). Pro výrobu péřových polštářů a přikrývek používá firma Mühldorfer pouze čisté husí peří bez lyocelu a dalších přísad. Použitím čisté pramenité vody z Bavorského lesa, která obsahuje pouze minimální množství minerálů, dosahuje peří zpracované ve výrobním závodě firmy Mühldorfer mnohem větší jemnosti a pružnosti, než standartní strojově čištěné peří. Neméně důležité je i použití povlaků na luxusní polštáře a přikrývky z ekologicky pěstované bavlny utkané v kvalitě mako satén.
 

Proč péřové polštáře a přikrývky

Peří je nejlepším izolačním materiálem používaným v přikrývkách a polštářích. Je lehčí, skladnější a má vyšší tepelný odpor. Zajištění vyššího tepelného odporu je dosaženo strukturou peří, která brání proudění vzduchu a vytváří tak perfektní izolant.

Pro výrobu polštářů a dek se používá pouze prachové a krycí peří. Nepoužívá se peří z křídel ani ocasní pera, neboť jsou tuhá a lámavá.
 

Jak poznáme kvalitu peří?

Nebudeme-li brát v úvahu takzvaný „péřový recyklát“ (viz níže) používá se pro výrobu polštářů a přikrývek pouze peří z hus a kachen, z divokých ptáků pak peří mořské kajky. Jak už jsme popsali výše, kachny a husy jsou dnes chovány na maso, a peří se získává při jejich porážce. Nejlevnější je peří kachní, neboť spotřeba kachního masa je výrazně vyšší než spotřeba masa husího. Nejdražší je peří kajčí, neboť se získává pouze sběrem po ukončení hnízdění a lze jej získat jen omezené množství (pravého Islandského kajčího peří se získává jen asi 150 kg ročně).

Prvním a nejdůležitějším znakem kvality peří v péřových výrobcích je podíl prachového a krycího peří. Ten se vyjadřuje zlomkem případně jiným poměrovým číslem a nejčastěji se používá 70/30, 90/10 případně 100, přičemž první číslo udává množství prachového peří a druhé peří ostatního.
 
Dalším znakem kvality peří je tzv. plnivost. Ta se měří jako objem, který zaujímá určitá hmotnost peří. Používá se většinou anglický výraz „fill power“ (or loft) a měří se kubické palce na OZ (unce).
 
 
Obecně platí, že čím větší číslo FP tím kvalitnější peří, neboť obsahuje větší množství prachového peří s velkými „clustry“ (velká prachová peříčka). Logicky pak na stejnou hmotnost dosahuje peří s vysokým FP většího objemu. Nejlepší prachové kachní peří má plnivost cca 700, husí peří  600 – 900 a kajčí peří  800 – 1200.

Při výrobě péřových polštářů a přikrývek se kromě těchto zakladních parametrů používají ještě dva důležité údaje:

  • Tzv. Oxygen numer – toto číslo určuje přítomnost organických materiálů v peří. Standardní stupnice je 0-30.  Aby mohly být péřové výrobky označeny za antialergenní, musí toto číslo být menší než 4.
  • Tzv. Turbidity test (česky - test nečistot). Při tomto testu se měří množství neorganických látek obsažených v peří (např. prach a další nečistoty). Standardní stupnice je 20 - 1000, čím vyšší číslo, tím čistší peří je. U nejčistšího peří se uvádí Turbidity 1000+. Zde se firma Muhldorfer muze pochlubit nejvyšší čistotou a veškeré peří používané firmou Muhldorfer musí projít Turbidity 1000+ testem.

 

Na co dát pozor pří výběru péřové deky a polštáře

  • peří z recyklátu (směs různých druhů peří od vodních i suchozemských ptáků)
  • poměr prachového a krycího peří
  • kvalita sypku (samozřejmostí by měly být 100% přírodní materiály bez příměsí)

Luxusní přikrývky z kajčího peří

Firma Mühldorfer vyrábí v luxusní edici i deky z kajčího peří. Kajčí peří je naprosto unikátní přírodní materiál, pocházející z peří kajky mořské. Peří tohoto ptáka žijícího především na Islandu má vysokou izolační schopnost při minimální hmotnosti a výrobky z kajčího peří jsou považovány za nejvyšší třídu v kategorii péřových výrobků. Kajčí peří je sbíráno pouze ručně vždy po ukončení hnízdění a proto ceny výrobků z tohoto peří několikanásobně překračují ceny výrobků z nejlepšího husího peří.
 
30.04.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444