Souladem obkladů, dlažeb a sanity docílíte ideálního vzhledu koupelny

Podle průzkumů v koupelně průměrně strávíme až 50 minut denně, není tedy divu, že nám na jejím vzhledu záleží. Přestože býváme omezeni rozměry místnosti, naší představivosti se meze nekladou. Efektní koupelna, kde to vypadá jako na zámku, útulné prostředí ve stylu Provence či venkovské chalupy, nebo naopak místnost čistých a jednoduchých tvarů a linií bez zbytečných dekorací? Záleží jen na nás, jakou variantu zvolíme.

Vhodný výběr obkladů, dlažeb, sanity, ale i doplňků a osvětlení nám pak dopomůže k tomu, abychom z koupelny vytvořili prostor, z jehož přítomnosti se budeme těšit.
 

Cena není všechno, hlavní je styl

Výběr obkladů, dlažeb i sanity pouze na základě finančních prostředků se nemusí vyplatit. Ne vše levné, je také kvalitní, a naopak, ne každá drahá věc se nám musí líbit. Ideální je vybírat zařízení koupelen s ohledem na kvalitu, cenu a design. Zásadní je však jediné – veškeré vybavení koupelny spolu musí ladit. Většinou jsou to právě obklady a dlažby, do kterých jsme ochotni investovat více času i peněz. Neměli bychom ale zapomínat, že vedle nich je to také sanitární keramika, která dodává koupelně šmrnc. Krásné designové umyvadlo totiž dojem luxusních obkladů a dlažeb ještě umocní.
 

Neomezujte se jen na kruh, čtverec a obdélník

Obklady a dlažba ve tvaru čtverce a kruhové umyvadlo. Aspoň takhle to bývalo dřív. V současnosti máme na výběr daleko pestřejší škálu geometrických i nepravidelných útvarů. Obklady ve tvaru hexagonu nebo kosočtverce, umyvadla asymetrických rozměrů nebo volně stojící umyvadla vás nadchnou stylem i nevšedností.
 

Sanita už dávno není synonymem pro keramiku

Jediná varianta umyvadla coby výrobku z bílé keramiky už je překonaná. Umyvadla kamenná, skleněná, zlatá, stříbrná, černá či přírodně zbarvená a taky ručně vyráběná. Každé se hodí do koupelny jiného stylu, výsledný efekt ale bude stát za to.
 
 

Styl bez hranic

Metalické nepravidelné obklady coby vzpomínka na exotickou dovolenou, black and white provedení, které nezestárne, úchvatná koupelna ve stylu Verona nebo koupelna, v níž se budete cítit jako na zámku? Možností je víc, než se zdá.
 
 

Luxus, kde záleží na každém detailu

Mysleli jste, že trojrozměrný formát do koupelny nepatří? Omyl. V kombinaci s kamenným umyvadlem a keramickou dřevěnou dlažbou působí přímo úchvatně. K luxusní moderní barevné 3D mozaice stačí zvolit jednoduchou sanitu a výsledek bude dokonalý. Nebo co takhle koupelna obložená imitací břidlice či štuku ve spojení s umyvadlem nepravidelných tvarů? Inspirujte se a vytvořte si svoji vlastní koupelnu v jedinečném stylu.
 
 
Fotografie - Los Kachlos
10.07.2018 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444