Současné barevné trendy a luxusní glazury na střechách Tondach

Architektura šikmých střech prošla za posledních cca 25 let různými změnami a styly od spousty vikýřů typických pro střechy devadesátých let zpět k osvědčené klasice představované sedlovými střechami jednoduchého typu. A stejně jako styly měnila střecha barvy. Tradiční režnou začala nahrazovat sytější červená pak hnědá s černou. A jaké další změny můžeme očekávat v barevném světě střech?

Nyní jsou čím dál častěji pokládané tašky černé. Ale vkus se stále vyvíjí a představy investorů odráží přicházející trendy.

Jaká barva na střeše bude nejžádanější?

Tondach představil na FOR ARCH speciálně vyvinutou stříbřitě šedou engobu. Vyráběna bude výhradně na oblíbeném modelu - tašce Stodo 12.
Poslední průzkumy u architektů mají pro nás jasnou odpověď. Společně s rostoucím požadavkem na designově jednoduché a čisté zpracování roste také preference elegantních barevných tónů. Ve výběru tak postupně převládá šedá. Šedá je žádaná na fasádách, na okenních rámech, ale především na samotné střeše, která dotváří a určuje výsledných ráz domu.
 

Nová šedá engoba na tašce Stodo 12

Největší český výrobce pálených tašek rozšířil v souladu s nastupujícím trendem své barevné portfolio a na letošním veletrhu FOR ARCH představil pro rok 2019 zbrusu novou povrchovou úpravu. Jedná se o speciálně vyvinutou engobu šedé barvy, která bude vyráběna pouze na modelu tašky Stodo 12.

Šedá engoba je hladká s matným povrchem. Barevný tón krásně ladí s klempířskými prvky v titanzinku či lemování střešních oken. Výsledný elegantní a nadčasový vzhled dodá nemovitosti trvalou přidanou hodnotu, kterou uvítá architekt, ale zejména její majitel.
 
Jednoduchý tvar tašky Stdodo 12 a moderní barevné provedení podtrhuje výsledný elegantní vzhled střechy.
 
Povrchová úprava engoba tašku zušlechťuje a zajišťuje její stálobarevnost a bezúdržbovost. Střecha si tak i po dlouhá desetiletí zachovává svoji krásu.
 
TIP:  Máte-li vybranou tašku pro vaši novou střechu, nechte si provést výpočet krytiny přímo odborníky z Tondachu.

Novinka 2018: Glazura na Brněnce 14 vypadá luxusně

Novinkou letošního léta je proměna tradiční tašky vyráběné na Brněnsku v závodě Tondach ve Šlapanicích. Řeč je o modelu s příznačným názvem Brněnka 14. Její výroba se přesunula ze zmíněných Šlapanic do výrobního závodu Tondach v Hranicích. Zde prošla taška výraznými změnami.

Tu na první pohled nejmarkantnější proměnu představují nové povrchové úpravy, které této tašce opravdu sluší. Brněnka 14 je totiž nově nabízená s povrchovou úpravou glazury, která nebyla dosud na tašce vyráběna.
 
Glazura na tomto malém formátu krytiny působí velice exkluzívně. Tašku v novém elegantním provedení uvítají majitelé moderních střech s kratšími krokvemi.
 
Pálená taška Tondach Brněnka 14 je vhodná pro novostavby i rekonstrukce. Nyní v novém vysoce atraktivním provedení s glazurou - glazura Amadeus červená a černá.

Brněnka 14 v nových barevných provedeních

Stejně jako jiné tašky vyráběné v závodě Tondach v Hranicích je Brněnka 14 nově dodávaná v těchto povrchových úpravách a barvách:
 
  • Tradiční režná (tmavší odstín červené)
  • Elegantní engoba: hnědá, červená a černá
  • Luxusní glazura Amadeus: černá a červená

K vysoké kvalitě produktu přispívá především výroba technologií výpalu v H kazetách, ale také ochranné opatření pro manipulaci a dopravu tašek – nástřik na jejím rubu.

Více informací o krytině Tondach naleznete v sekci Střešní tašky Tondach nebo na stránkách Wienerberger.cz.
01.11.2018 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444