Soubor veletrhů pro bydlení, veřejné prostory a zeleň byl úspěšný

Celkem 29.350 návštěvníků zamířilo ve dnech 17.-20. března do Pražského veletržního areálu, kde v tu dobu probíhal soubor pěti veletrhů pro bydlení, veřejné prostory a zeleň. Tento koncept se letos představil poprvé a podle všech ukazatelů se potvrdilo, že to byl úspěšný záměr.

Letošního ročníku se zúčastnilo 535 vystavovatelů z dvanácti zemí světa (Česká republika, Slovensko, Itálie, Německo, Rakousko, Polsko, Slovinsko, Švýcarsko, Nizozemsko, Velká Británie, Kanada, Tai-wan).

Soubor veletrhů, který zahrnoval veletrh bydlení, renovací a stavby FOR HABITAT, veletrh nábytku a nábytkového designu FOR FURNITURE, veletrh kancelářského nábytku, vybavení obchodních a společenských prostor FOR OFFICE, veletrh zahradní architektury, nábytku a techniky FOR GARDEN a veletrh veřejné a městské zeleně, mobiliáře a vybavení FOR GREENERY, slavnostně zahájili symbolickým přestřižením pásky Bedřich Danda, náměstek Ministra průmyslu a obchodu ČR, společně s generálním ředitelem pořádající společnosti ABF, a.s. Ing. Jaroslavem Čížkem.

O den později, v pátek 18. března, se konal v Interhotelu Ambasador Zlatá husa slavnostní společenský večer vystavovatelů, během něhož proběhlo předání cen odborných soutěží GRAND PRIX, TOP EXPO, EXTERIÉR Trendy a soutěže Nábytek roku 2011. O hudební doprovod nejenom k poslechu, ale i tanci, se postarala skupina ERRORI.

Po celou dobu konání FOR HABITAT provázel pětici výstav bohatý doprovodný program. První z veletrhů, FOR HABITAT, byl zahájen 17. března autogramiádou legendy českého fotbalu Josefa Masopusta.

Veletrh FOR FURNITURE poctil svou návštěvou významný kanadský designér Norman Couture, oceněný mnoha cenami za design jak v Kanadě, tak v USA. Při příležitosti konání veletrhů nábytku a interiérů FOR FURNITURE a FOR OFFICE se první den konala tisková konference Asociace českých nábytkářů, na níž byly oficiálně vyhlášeny výsledky soutěže Nábytek roku 2011. V průběhu veletrhu probíhala bezplatná interiérová poradenství od odborníků z Design Školy a poradenství feng- shui.

Úvodní ročník zcela ojedinělého projektu FOR OFFICE představil pestrou škálu novinek a trendů z oblasti technologií, materiálů a designu českých i zahraničních kanceláří. Součástí veletrhu byl i stánek s názvem Facility meeting point, kde dostalo prostor téma facility managementu.
 
Jako odborný doprovodný program FOR GARDEN se konalo již čtvrté pokračování konference „Trendy při tvorbě zahrad“, jejímž spolupořadatelem se stal Svaz zakládání a údržby zeleně. Pro návštěvníky byla jistě přitažlivá výběrová výstava a soutěž EXTERIÉR Trendy a pak sobotní akce s Agenturou Dobrý den a rakouským vystavovatelem firmou CHICO – zápis do české Knihy rekordů s největším počtem návštěvníků v jejich obří síti. Veletrh FOR GREENERY provázela konference „Když se lidem nelení, tak si hoví v zeleni“, kterou veletržní správa ABF, a.s. organizovala společně s Ministerstvem životního prostředí. Dále veletrh doplnily výstavy „Za stromy roku“ a „Pražské památné stromy“ a ukázky prací soutěže „Young Architect Award“. Oba „zelené“ veletrhy okořenily ukázky z příspěvků laické „Fotosoutěže ZIMA 2010 – 2011“ (kategorie zahrada a veřejný prostor).  
 
Výsledky soutěží GRAND PRIX, TOP EXPO a EXTERIÉR Trendy

Výsledky soutěže o nejlepší exponát GRAND PRIX

Základní kritéria pro přihlášení exponátu do soutěže bylo technické řešení, netradiční nápad, design, mimořádná kvalita za přijatelnou cenu, ekologická hlediska, chemická a biologická nezávadnost, energetická úspornost a obecné vlastnosti charakterizující šetrný vztah k životnímu prostředí. K hlavní ceně vítěz získává certifikát na 9 m2 výstavní plochy pro rok 2012 zdarma.

GRAND PRIX FOR HABITAT 2011

1. ACC FLAT GLASS a.s. za škálu matovaných skel Matelux
2. Brown & Johnson s.r.o. za katalytickou lampu

GRAND PRIX FOR FURNITURE 2011

1. Kaplan nábytek s.r.o. za jídelní stůl CRISTALLO
2. Systemceram CZ za keramický kuchyňský dřez
3. Agnea s.r.o. za kuchyň VERONA

GRAND PRIX FOR OFFICE 2011

1. HON a.s za

GRAND PRIX FOR GARDEN a FOR GREENERY 2011

1. HBABio s.r.o. za BioMat Combi – koš na kuchyňský odpad
2. Terasy Expert za Thermo wood – parador outdoor
3. Intrea – Piko s.r.o. - houpací síť La Siesta Flora

Výsledky soutěže o nejzdařilejší expozici TOP EXPO

Porota hodnotí v této soutěži nejzdařilejší expozici veletrhu, která je zároveň i vysoce funkční a splňuje kritéria pro komunikaci se zákazníkem, označení i její vzhledovou stránku.

TOP EXPO FOR HABITAT 2011

1. BIG TILE s.r.o.

TOP EXPO FOR FURNITURE 2011

1. EXIT 112 s.r.o.

TOP EXPO FOR OFFICE 2011

1. HON nábytek a.s.

TOP EXPO FOR GARDEN a FOR GREENERY 2011

1. Naturmont s.r.o.

Výsledky soutěže EXTERIÉR Trendy

Cílem výběrové výstavy a soutěže bylo představit návštěvníkům vývoj a směřování trendů v realizacích zahrad. Porota hodnotila každý detail, nápad a celkovou kompozici. Ukázky měly prezentovat především jejich autory a být důkazem jejich profesionality a kreativity. Vystavovatelé se prezentují na veletrhu FOR GARDEN mini expozicemi, ohraničenými proutěnými rohožemi.

PROFESIONÁLNÍ PRÁCE

1. Atelier Schlitz s.r.o. za práci Věčný dialog
2. Flera s.r.o. za práci Důležité není vidět
3. Jakub Krulich - Zahradnictví Kulichovi za práci Rostliny lidkých snů

STUDENTSKÁ PRÁCE

1. VOŠZa a SZaŠ Mělník za práci Jarní koutek
2. SOŠ stavební a zahradnická Praha 9 za práci Zahrada Harmonie
3. VOŠ a SZeŠ Benešov za práci Vítáme jaro
08.04.2011
  • ABF, a.s.

    Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice. Ve své hlavní oblasti podnikání, kterou je pořádání téměř čtyř desítek veletrhů ročně, zaujímá ABF, a.s. 1. místo v Praze a 2. místo v České republice. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444