Solární střešní tašky Generon kombinují design s výkonem

Betonové střešní tašky Terran Generon představují unikátní designové a současně energeticky účinné spojení výhod a předností betonových střešních krytin Terran a klasické střešní fotovoltaické elektrárny. Fotovoltaické články jsou u solárních tašek Terran Generon umístěny přímo do povrchu střešní krytiny. Střecha vypadá elegantně, má srovnatelnou energetickou účinnost a ve srovnání s běžnými panely je i výrazně odolnější a bezpečnější.

Výrobek v sobě kombinuje roky zkušeností s výrobou střešních krytin a nejnovější technologie v oblasti využití obnovitelných zdrojů energie. Energetických úspor tak lze dosáhnout i bez ústupků na straně estetiky a designu. Výhody tašek s integrovanými fotovoltaickými články Terran Generon jsou na první pohled zřejmé – je to estetické a vkusné řešení, které pomocí jednoho produktu chrání dům a současně pro jeho majitele vyrábí elektrickou energii.

Stejná účinnost, stejný výkon, ale se solární střešní krytinou Terran Generon estetičtější a bezpečnější řešení

Speciálním znakem solárního řešení Terran je, že solární články jsou integrované do jednotlivých střešních tašek tak, že jejich instalace a vzhled se téměř stoprocentně shoduje s tradičními střešními krytinami. U novostaveb se tašky umisťují primárně na střešní plochy, kterou jsou správně orientované a kde je energetický zisk maximální. Podobně jako u běžných solárních systémů je roční energetický přínos solárních tašek Terran Generon nejvyšší při směrování na jih a při sklonu střechy 35°. Na energeticky méně efektivních plochách a na krajích střechy jsou pak tyto tašky doplněné o krytinu Terran Zenit, s níž jsou vzhledem i formátem maximálně kompatibilní. Rozměry tašky Terran Generon jsou 330 x 420 mm, stejně jako u střešní krytiny Terran Zenit. 

Přesvědčí vás vzhledem i výkonem

Výkon jedné solární tašky Terran Generon je 15 Wp, při spotřebě 11,1 ks/m2 získáte z jednoho metru čtverečního střechy 167 W/m2. Na 1 kWp výkonu budete tak potřebovat přibližně 6 m2 prostoru. Požadavky, které instalace tašek vyžaduje (min. 7,5 cm vzduchová mezera-kontralať, vysoce tepelně odolná, trvanlivá střešní fólie a min. sklon střechy 25°), splní většina střech, snadno si s instalací poradí i proškolené pokrývačské firmy. Na solární střešní tašky Generon nabízí jejich výrobce 20letou záruku na produkt a výkon (maximální pokles výkonu tašek na konci záruční doby na 80 % původní hodnoty).

 

Betonové tašky Terran jsou vždy dobrou volbou

S téměř 100 lety výrobních zkušeností a znalostí vyrábí Terran vysoce kvalitní střešní tašky, téměř 65 milionů kusů ročně. Své střešní tašky přitom vyrábí jednou z nejmodernějších výrobních technologií ve střední Evropě. Prodej směřuje do devíti evropských zemí, a i díky svému objemu prodejů patří firma mezi přední evropské výrobce střešních tašek. Značce se velmi dobře daří i na českém trhu.

Novou podobu střechy vašeho domu můžete vytvořit díky taškám Terran bez jakéhokoliv omezení barvy, druhu i tvaru tašky. Na výběr máte pět hlavních typů této betonové střešní krytiny: Synus, Danubia, Coppo, Rundo, Zenit. Konstrukčně nejmodernější jsou tašky Synus (díky své nízké hmotnosti jsou ideální pro rekonstrukce), bestsellerem je řada Danubia, která svými měkkými liniemi ideálně zapadá do naší přírody a krajiny. Produktová linie Coppo svými barevnými odstíny a tvary připomíná náladu zemí Středomoří a její dynamické linie a inspirativní barevné kombinace tašek zapůjčí vašemu rodinnému domu tvůrčí a originální vzhled. Bobrovka Rundo je symbolem snadno použitelné a vysoce estetické tašky s nádechem tradice, ale vyrobené plně dle požadavků současné doby. Pátá řada – Zenit – představuje moderní plochou tašku, jejíž design byl inspirován současnými inovativními trendy.

Podrobnosti o střešních taškách Terran najdete na www.terran.cz, solární tašky Terran Generon se vám podrobně představí na www.generon.cz
25.02.2022 | PR
  • Mediterran CZ, s.r.o.

    Tradice výroby betonových tašek Mediterran sahá až do roku 1920, kdy začala manuální výroba v obci Neded na Slovensku. Ještě i v současnosti v této oblasti nacházíme střechy pokryté 70-80 letou tzv. „mészárosovskou“ taškou. Výroba betonové krytiny byla zahájena jako rodinné podnikání a vývojem přešla od manuálního způsobu přes poloautomatizovanou technologii až k dnešnímu plnoautomatizovanému evropskému standardu zodpovídajícímu způsobu výroby. V současnosti nabízíme 5 základních řad našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444