Snižte náklady na topení s tepelným čerpadlem

Tepelné čerpadlo výrazně pomůže ušetřit náklady na topení. Hodí se do novostaveb, ale ještě více ušetří náklady, pokud bydlíte ve starším rodinném domku.

Jednoduché získávání tepla z venkovního vzduchu

Kdo by nechtěl snížit náklady na topení v domácnosti. Tepelná čerpadla, která fungují na principu vzduch-voda, mají široké použití, jsou šetrná k životnímu prostředí a mají nenáročný provoz. Fungují vlastně jako ledničky. Získávají teplo z venkovního vzduchu, který předají dál do vody v topném systému. Díky transportu tepla vytvoří z 1kW elektrické energie až 5 kW tepla. 
 

Na počasí (ne)záleží

Čerpadlo zvládne pracovat bez omezení i v mínusových teplotách. Tepelná čerpadla vzduch-voda jsou díky hlavnímu zdroji tepla – vzduchu, zároveň cenově nejvýhodnější. Až 80 % energie si čerpadlo vezme ze vzduchu a pouhých 20 % energie spotřebuje z proudu. Přitom tepelné čerpadlo neumí jenom topit, ale také chladit. Využijete ho tak v zimě stejně jako v létě
 

Proč instalovat domů tepelné čerpadlo

  • Počáteční investice se vám rychle vrátí, díky nízkým nákladům na provoz
  • Čerpadlo nemusíte speciálně obsluhovat, celý provoz je plně zautomatizovaný.
  • S tepelným čerpadlem získáte teplo i ochladíte interiér. 
  • Jedná se o maximálně šetrné zařízení k životnímu prostředí
  • Pracuje tiše, nevydává žádný zápach
  • Stačí mu minimální prostor a instalace je snadná. 
Podrobnější srovnání tepelného čerpadla s kotlem a dalšími způsoby vytápění najdete na následujícím odkazu: https://www.tramontaklima.cz/kotel-nebo-tepelne-cerpadlo-cim-vytapet-dum/.
 

Jak si vybrat dodavatele?

Velmi pozorně vybírejte, u koho si čerpadlo objednáte. Firma by měla zajistit veškeré služby od montáže až po úklid. Zároveň by vám pověřený pracovník měl zodpovědět všechny vaše otázky. Ve firmě z Pardubického kraje TramontaKlima.cz si pracovníci nejprve přijedou zaměřit předpokládané místo realizace a sestaví vám přesný postup montáže. V dohodnutém termínu vám před realizací zakryjí nábytek a zařízení, aby nedošlo k poškození. Čerpadlo zprovozní do plně funkčního chodu a následně po sobě uklidí. Pracovníci vás po dokončení montáže seznámí s obsluhou zařízení a vy už můžete čerpat všechny výhody, které s sebou používání tepelného čerpadla přináší. 
26.10.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444