Snížit náklady na vytápění pomáhá také stav komínu

K výraznému snížení nákladů na vytápění přispěje i komín. Je ale třeba věnovat mu dostatečnou pozornost a udržovat jej v dobrém stavu.

Protože se stále vyvíjejí nové topné spotřebiče, zvyšují se také nároky na konstrukce komínových těles. Nastává problém s těsností a odolností vůči vzlínající vlhkosti, je zapotřebí větší světlost průduchu, lepší požární bezpečnost a podobně. Bývá proto nutné přejít k rekonstrukci stávajícího nebo k výstavbě nového komínu.

Je jasné, že si každý přeje, aby práce na komíně co nejméně zasáhly a poznamenaly vnitřní části budovy. Z toho důvodu při rekonstrukci používá firma komínSOS komínovou frézu. Ta pracuje uvnitř komínu a pomocí speciálních řetízků otlouká vnitřní část průduchu, čímž se postupně vydroluje materiál komínu. Tímto postupem se zvětšuje vnitřní prostor, aniž by bylo potřeba komín bourat. Ani v případě, že komín není zcela rovný, není třeba se vzdávat a upouštět od opravy. Komínová fréza má velmi flexibilní ovládání a společně s hydraulickým pohonem je dokonale funkční ve většině zúžených míst a úhybů, kterými vás stará stavba může zaskočit. Díky patentované technologii hydraulické frézy výrazně ušetříte čas, vnitřní prostory a především finance vynaložené za jinak komplikovanou stavbu nového komínu.

Teprve po vyfrézování komínového průduchu následuje vždy instalace nové vnitřní ochranné části, tzv. "vložkování".

Na trhu dnes najdete mnoho výrobců a dodavatelů kvalitních komínových vložek, ale u firmy komínSOS si můžete být zcela jisti, že dodává a montuje komínové vložky v nejvyšší kvalitě, a to od špičkových českých i zahraničních producentů. V její nabídce najdete vše od nerezových vložek, šamotu až po veškeré příslušenství. Obchodní tým firmy vám bezplatně navrhne to nejlepší řešení a volbu komínové vložky, která bude zcela odpovídat potřebám vaší otopné soustavy.

Komíny na klíč

Firma komínSOS. s. r. o. je specializovanou firmou v oblasti rekonstrukcí, ale i výstavby nových lehkých vícevrstvých komínů určených pro spotřebiče na všechny druhy paliv. Působí po celé republice.

Pokud jde o obnovy starých komínů, nabízí komínSOS tuto možnost bez nutnosti bourání po celé délce komínového průduchu. Její zaměstnanci vždy ochotně poskytnou odbornou radu. Na základě požadavku klienta provedou nejdříve bezplatnou prohlídku a teprve po zjištění skutečného stavu navrhnou případné varianty, jak vyřešit opravu či výstavbu konkrétního komínu.

Firma se také beze zbytku postará o vzhled nadstřešních částí komínu. V případě, kdy došlo k rozpadu cihel nadstřešní části komínu, vypadávání malty a tím porušení stability komínu, je nutné tuto část odbourat a komín v této části nově vyzdít z kvalitních cihel. Právě kvalita použitých lícových cihel společně se zdicí maltou určuje z velké části životnost komínu. Firma komínSOS provádí všechny stavební práce za pomoci závěsného lešení a výškového dopravníku. Tím eliminuje transport veškerých materiálů vnitřkem budovy na minimum, takže interér budovy je těmito pracemi minimálně zasažen.
Více informací: www.kominsos.cz
12.02.2013 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444