Sněhová fréza už není žádný luxus

Z jednostupňových fréz je nejžádanější model CCR 2450. V Mountfieldu ji nyní pořídíte jen za 15 950 korun. Foto: Mountfield

Z jednostupňových fréz je nejžádanější model CCR 2450. V Mountfieldu ji nyní pořídíte jen za 15 950 korun. Foto: Mountfield

Určitě jste to mnohokrát zažili. Ráno pracně lopatou odházíte sníh od garážových vrat nebo z přístupové cesty k domu, večer se vrátíte a můžete začít nanovo. Nu a pokud je zima opravdu vydařená a chumelí a chumelí, pak se pořádně zapotíte. Nemusíte ani bydlet na horách a za jedinou zimní sezonu odházíte klidně až 60 tun sněhu. To jsou dva plné železniční vagony.

Tomuto nedobrovolnému posilování svalů ale naštěstí odzvonilo. Už žádná lopata, s bílým nadělením si přece hravě a rychle poradí sněhová fréza. Že je to drahý luxus, který si mohou dovolit jen velké horské penziony a hotely? To už nyní neplatí. Tvrdý konkurenční boj totiž srazil ceny těchto strojů tak, že si je může dovolit opravdu každý. V těchto dnech se navíc dají sněhové frézy pořídit ještě mnohem levněji. Největší prodejce zahradní techniky Mountfield na ně ve své krátkodobé akci poskytuje nevídané, až 50% slevy. A to na všech svých 16 modelů, takže je z čeho vybírat.
Ale jak vybrat z tak velké nabídky tu správnou frézu? Nejprve je důležité vědět, jak často budete stroj používat a jak velkou plochu potřebujete odklízet. Důležitý je také charakter podkladu. Tím může být štěrkový povrch, ale také asfalt nebo dlažba. Podle toho pak volíte mezi jednostupňovými nebo dvoustupňovými sněhovými frézami. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Mezi špičku v dvoustupňových sněhových frézách se řadí model 828 LE. V Mountfieldu teď při její koupi ušetříte téměř 20 000 korun. Foto: Mountfield

Jednostupňové sněhové frézy

Jsou skvělými pomocníky v případě, že potřebujete odklízet čerstvý sníh na menším prostranství, z pevných ploch, chodníků a krátkých příjezdových cest. Rotující šnek sám pohybuje strojem vpřed, takže sníh odklízíte rychle a bez námahy. Šnekový systém současně nabírá z povrchu sníh a odhazuje ho do až 9metrové vzdálenosti. Mezi nejžádanější jednostupňové frézy patří model CCR 2450, který má vysoce výkonný motor, vyniká nízkými provozními náklady a snadnou obsluhou. Za pozornost stojí fakt, že i na tento model poskytuje nyní Mountfield velkou slevy. Zatímco běžně stojí 26 900 korun, nyní ho lze pořídit za pouhých 15 950 korun. Ušetříte tak bezmála 11 000 korun.

 

Dvoustupňové sněhové frézy

Hravě si poradí i s tím největším množstvím sněhu, s vysokými závějemi nebo s přemrzlým či udusaným sněhem. Nevadí jim ani nezpevněný, například štěrkový povrch. Robustní ocelový šnek nejprve dopraví sníh do prostoru vysokoobrátkového ventilátoru. Ten sníh pomocí otočného komínu odhodí až do vzdálenosti 15 metrů. Práce s nimi je snadná a rychlá – dokáží odklidit až 1,4 tuny sněhu za minutu! Výkonnost a snadnost obsluhy dvoustupňových sněhových fréz ocení jak majitelé rodinných domů, tak horských chalup a penzionů.
Nejžádanějším modelem v této kategorii strojů je fréza Toro 828 LE. Ta je schopna prostřednictvím širokého záběru a systému Power Max odklidit až 54 tun sněhu za hodinu. Nejvýhodněji se dá nyní pořídit u Mountfieldu. Na místo běžných 62 900 korun za ni díky jeho mimořádným slevám u něj nyní dáte jen 43 900 korun.

06.11.2008 | PR
  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444