Smaltované vany i umyvadla jak je neznáme

Kaldewei již několik let sází na spolupráci s proslulými designérskými studii, které pro něj již léta navrhují sprchové vaničky, koupací vany v ergonomických tvarech a inovativních barvách a nejnověji rozšiřují i jeho nejmladší segment – umyvadla ze smaltované oceli.

S velkou láskou k materiálu smaltovaná ocel Kaldewei a s citem pro hledání dokonalého tvaru vyvíjí Kaldewei vlastní, konzistentní tvarové pojetí, které splňuje zvýšené nároky zákazníků. Přitom se pouští cestami nových technologií a prezentuje jedinečné designové pojetí s obzvláště jemnou estetikou.

V současné době může Kaldewei nabídnout rozsáhlý sortiment smaltovaných ocelových výrobků zahrnující více než 600 modelů - od extra plochých sprchových vaniček v úrovni podlahy přes volně stojící vanové solitéry Meisterstücke až po puristické jednostěnné umývadlové mísy Miena v matných barevných odstínech.

Nově prezentované umyvadlové mísy Miena od Kaldewei ze znamenité smaltované oceli představují další designovou atrakci pro moderní ztvárnění koupelny. V jednostěnných umyvadlech se snoubí nejvyšší nároky na puristický design s jedinečným, téměř až filigránským pojetím.


Designové ikony také v matných barvách kolekce Coordinated Colours

Umyvadla Miena, navržené berlínskou designérkou Anke Salomon, můžeme přirovnat ke skutečným designovým ikonám, které se vypořádají s nejvyššími nároky na estetiku a individualitu. Měkké obrysy dodávají umyvadlům Miena neobyčejnou lehkost a výjimečné vlastnosti smaltované oceli umocňují dojem ryzí čistoty. Nové umyvadlové mísy lze umístit zcela volně na umyvadlové desce a není třeba se podřizovat rozměrům koupelnového nábytku. Smaltované kryty odtoku charakteristické pro mnoho produktových řad Kaldewei umožňují vytvořit nepřeberné množství kombinací umyvadel Miena s koupacími vanami a sprchovými vaničkami z portfolia Kaldewei ve smyslu „dokonalé shody“. Pokud jde o barevné pojetí, nabízí Kaldewei pestrou škálu barev. Modely Miena lze pořídit v klasických barvách pro sanitu, stejně jako v ušlechtilých tónech kolekce Coordinated Colours od Kaldewei – pro ještě větší možnost individuálních řešeních při plánování koupelen.


Kontrastní volně stojící vana

Kaldewei spolu s Anke Salomon v minulosti navrhl i kolekci koupelnového vybavení. Ve svém oboru zkušená designérka stojí za výrobkovými řadami, jejichž charakteristickou zvláštností je přirozené a smysly vnímané pojetí tvaru. „Materiál měkce plyne od precizního okraje vany zcela jemně směrem dovnitř,“ popisuje Anke Salomon charakteristickou designovou estetiku. Autentické, harmonické, smyslné: Podobně jako je tomu u volně splývajícího kusu látky, jenž vytváří jemnou prohlubeň, stejně tak plynou obrysy vnitřního prostoru van Kaldewei navržených Anke Salomon. 


Volně stojící koupací vana Meisterstück Incava se vyznačuje obzvláště úzkým okrajem a jedinečnými kónickými konturami smaltovaného panelu. Oba designové prvky propůjčují koupací vaně zvláštní lehkost. Kontrast mezi měkce tvarovaným vnitřním prostorem a geometrickým vnějším tvarem dává vzniknout nové formě elegance, která vychází z jemného napětí mezi přímočarým a mírně zaobleným vedením linií. Z odtoku a přepadu, smaltovaného v barvě koupací vany, lze vyčíst lásku k detailu, přičemž toto ztvárnění podtrhuje jednotnost materiálu koupací vany ze smaltované oceli. Kaldewei Meisterstück Incava je pro koupelnu zcela nezaměnitelným designovým objektem.

Více než 150 národních i mezinárodních ocenění za design impozantním způsobem dokládá mistrovské ztvárnění výrobků a staví Kaldewei na piedestal nejoceňovanějšího výrobce koupelnového vybavení na světě.
 
Obrazový materiál: Kaldewei
20.04.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444