Skandinávský design vám vykouzlí hřejivý domov

Skandinávský design dobyl svět i srdce mnoha nadšenců interiérového designu. Není divu. Skandinávský nábytek je nadčasový, osobitý a zároveň vysoce funkční. Žádná přehnaná zdobnost, jen čisté linie a skandinávský minimalismus. I při těchto aspektech neztrácí na útulnosti. Jedním z důvodu je i to, že skandinávští designéři pracují povětšinou s přírodními materiály. Dřevo, vlna, porcelán. To, co dělá domov domovem.

V severských zemích je většinu roku málo světla, proto si jej skandinávští designéři váží a dokáží s ním skvěle pracovat. Bydlení ve skandinávském stylu je prosvětlené, dominuje bílá barva v kontrastu s černou či šedou.

Také jste si skandinávský design oblíbili? V tom případě musíme ocenit váš vybraný vkus. DesignVille.cz, e-shop se skandinávským nábytkem, má ve svém sortimentu značky od předních skandinávských výrobců. A které skandinávské značky jsou léty prověřené a zároveň stále populární? S radostí vám představujeme pět ikonických designových počinů.

Iittala

Nesmrtelná ikona finského designu, to je Iittala. Tradiční finská značka, se kterou spolupracovali velikáni designu jako manželé Aino a Alvar Aalto nebo Kaj Franck. Historie značky sahá do roku 1881, kdy byla ve stejnojmenném městě založená sklárna. Není proto divu, že většina sortimentu je právě ze skla nebo porcelánu. Rozhodně si nenechte ujít ikonickou vázu Aalto nebo magický porcelán Taika s pohádkovými ilustracemi.

Gubi

Gubi, dánská rodinná firma, kterou založili manželé Gubi a Lisbeth Olsen. Hlavní filosofii této značky je vytvářet nadčasový design s důrazem na estetiku, funkčnost, inovaci a kvalitu. Aby také ne. Vždyť Gubi má svém sortimentu klasické ikony designu od roku 1930. Zrcadlo Adnet nebo lampa Gräshoppa vás chytnou za srdce.

Menu

Menu design z Dánska vás bude bavit. Proč? Menu vdechlo běžným potřebám do domácnosti vtip a hravost. Všechny kousky jsou navíc vysoce funkční. Pokud sháníte designový dárek, Menu je jasná volba. Jsme si jistí, že mlýnky Bottle od designérů z Norm Architects okoření designem každou domácnost.

Muuto

Muuto, dánská designová značka, si klade za cíl rozšířit skandinávský design o nové a originální pohledy. Právě DesignVille.cz je oficiální dovozce této značky. Mezi ikonické produkty rozhodně patří závěsné lampy E27, které jsou oslavou krásy (ne)obyčejné žárovky. A v neposlední řadě také věšáky The Dots. Malý kousek umění pro vaši zeď.

Normann Copenhagen

Normann Copenhagen je dánská designová značka, která ráda spolupracuje s mladými talentovanými designéry. Normann Copenhagen založili Jan Andersen a Poul Madsen. Prvním produktem byla lampa Norm 69, která se stala designovou klasikou. Jejich praktické stolky Tablo Table si zamilovala řada domácností. Nejenže skvěle vypadají, ale jsou i neuvěřitelně praktické. Díky zvednutým okrajům stolu je ocení hlavně ti, kteří mají neposedné děti a moc dobře vědí, jak málo stačí, aby se hrnek převrhl.
Pokud je vám designový nábytek blízký a chcete si udělat radost, na DesignVille naleznete další nadčasové značky a ikonické produkty.
14.05.2015 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444