Sítě proti hmyzu už mají i dvířka pro domácí mazlíčky

Větrat, větrat a zase větrat. V horku to jinak nejde. Jenže otevřená okna nebo dveře jsou pozvánkou pro nežádoucí pyly, mouchy, komáry i můry. Sítěmi proti hmyzu však bez problémů projdou naši čtyřnozí miláčci. Pokud mají vlastní dveře.

Lezoucí a létající hmyz nebo pyly jsou nejen na obtíž, ale pro mnohé z nás, zejména pak děti nebo alergiky, mohou představovat i zdravotní riziko. Proto se stále častěji objevují na oknech či dveřích praktické sítě proti hmyzu. Jsou vhodné pro všechny typy oken a dveří.


V nabídce českého výrobce Climax není problém sladit barvu rámu sítě a okenních či dveřních rámů. „Jako výplň používáme kvalitní síťovinu z poplastovaného sklolaminátového vlákna, které nepodléhá korozi a velmi dobře snáší teplotní rozdíly. Nebo zesílenou či protipylovou síťovinu, tu ocení především lidé s alergií na pyly,“ vysvětluje hlavní rozdíl v typu výplní David Žabčík ze společnosti Climax.

To, že výplní neprojde ani pylové zrnko, však neznamená, že uzavřete cestu svým čtyřnohým miláčkům. Pro ně jsou určena speciální dvířka, a tak se pomohu pohybovat podle vlastního přání

„Nabízíme čtyři varianty otevírání dvířek: otevřeno ven, otevřeno dovnitř, otevřeno oběma směry a zavřeno,“ popisuje Žabčík. Dvířka dopřejí zvířatům svobodu pohybu a vám domácnost bez nepříjemného hmyzu.


Pro velkoformátová okna nebo dveře je vhodná posuvná síť, jejíž integrovaná kolečka zajišťují tichý a hladký chod. V případě dvoukřídlové varianty rámu se obě křídla ovládají nezávisle na sobě. Pro okna jsou ideální pevné nebo rolovací sítě. Pevná síť se instaluje přímo na rám okna a při použití kotvení pomocí otočných háčků nebo tzv. Z-háčků není ani nutné do rámu okna zasahovat. Standardní provedení v bílé nebo hnědé barvě doplňuje Climax provedením s imitací dřeva, na přání jsou pak možné i další barevné varianty. 
14.07.2016 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444