Sen o vlastním bydlení

Zdroj: Pixabay.com

Zdroj: Pixabay.com

HYPO stavební spořitelna uvádí na trh novinku – překlenovací úvěr NADSTANDARD pro NOVÉ BYDLENÍ, který je vhodným pomocníkem pro všechny zájemce o vlastní bydlení. Získání tohoto úvěru je možné i v případě, že nemáte naspořeny žádné finanční prostředky.

Pokud jste se rozhodli pořídit si vlastní bydlení a nemáte naspořenu potřebnou částku, s překlenovacím úvěrem NADSTANDARD pro NOVÉ BYDLENÍ s úrokovou sazbou již od 4,95% můžete získat až 100 % odhadní ceny financované nemovitosti. Tato novinka navíc umožňuje zvolit si dobu, po kterou se nemění úroková sazba poskytnutého úvěru. Splátky tedy po tuto dobu zůstávají stejné. Po uplynutí zvoleného období pak máte možnost celý úvěr splatit bez jakýchkoliv sankcí.

„Překlenovací úvěr je jednou z možností financování nového bydlení pro zájemce, kteří nemají naspořenu dostatečnou finanční hotovost a peníze potřebují rychle,“ vysvětluje Eva Gruberová z HYPO stavební spořitelny. K získání tohoto úvěru si stačí založit smlouvu o stavebním spoření a o úvěr zažádat. Po jeho schválení získáte peníze na koupi domu či bytu a splácíte pouze úrok z překlenovacího úvěru. Zároveň nadále spoříte na svůj účet stavebního spoření s výhodným úročením vkladů až 2 % a se státní podporou až 3 000 Kč ročně. Po splnění podmínek stanovených spořitelnou – minimální doba spoření dva roky, naspoření alespoň 40% cílové částky a splnění hodnotícího čísla, které hodnotí výši naspořených prostředků a míru intenzity spoření – se překlenovací úvěr změní na úvěr ze stavebního spoření s úrokovou sazbou již od 3,9%.

A jak vypadá využití překlenovacího úvěru NADSTANDARD pro NOVÉ BYDLENÍ v praxi? Manželé Novákovi se rozhodli, že si pořídí vlastní byt. Ani jeden z nich stavební spoření nemá a potřebují si půjčit jeden milion korun. Jsou ochotni podstoupit průměrnou výši zatížení max. 12 000 Kč měsíčně a zvolili si tříletou fixaci pro případ, že by byli schopni úvěr splatit najednou. Uzavřeli si stavební spoření, na jehož účet budou posílat 7 875 Kč. Celkově tak za celou dobu splácení úvěru získají z naspořených peněz výnos 34 204 Kč a státní podporu ve výši 18 000 Kč. Splátka překlenovacího úvěru bude činit 4 125 Kč. Po splnění podmínek získání úvěru ze stavebního spoření se splátka zvýší na 12 000 Kč, ale nebude již nutné dále spořit zmíněných 7 875 Kč. Aby celkové měsíční zatížení klienta nepřekročilo 12 000 Kč bude celková doba splácení úvěru 8 let a 10 měsíců.
11.02.2008

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444