Sekaná s houbami

Pokud jste se vrátili z lesa s košíkem plným hub a přemýšlíte, jak s nimi naložit, můžete se inspirovat tímto receptem.

Ingredience
200 g mletého hovězího
300 g mletého vepřového
250 g čerstvých hub
1 cibule
trocha oleje nebo kousek sádla
3 velké plátky anglické slaniny

1 starší žemli
200 ml mléka
2 vejce

drcený kmín
mletý pepř
pár kuliček pomletého nového koření
zelená petrželka
Příprava
Žemli namočíme do mléka a necháme změknout, na kousky nakrájené houby krátce podusíme na tuku s nakrájenou cibulí a trochou drceného kmínu. Důkladně smícháme mletá masa, okořeníme a přidáme vejce, vymačkanou rozmělněnou žemli, podušené houby a zbylé koření, nasekanou zelenou nať, popř. trochu strouhanky na zahuštění. Vytvoříme tři menší šišky, dáme je na pekáč, každou pokryjeme plátkem anglické slaniny, trochu podlijeme a pečeme v troubě při 180° asi 40 minut. Nejlépe chutná s bramborovou kaší.
02.10.2017 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444