Sedíte na zdravé židli?

Patříte mezi ty, které trápí bolesti zad způsobené prosezenými hodinami za počítačem, pracovním stolem či pultem? Dle statistik postihují chronické bolesti každého druhého člověka se sedavým zaměstnáním. Řešení je snadné, pořiďte si správnou židli, která Vás bolestí zad zbaví.

Více než čtvrtinu života prosedíme!

Problémy se zády jsou civilizační chorobou číslo jedna, opakovanými nebo trvalými bolestmi zad během života trpí až 80 % dospělé české populace. „Kvalitní a správně vybraná kancelářská židle by vám měla sednout stejně dobře jako oblíbené boty!“, říká Mgr. Adam Zaydlar z Centra zdravého sezení. „Pokud jen v práci sedíte 8 hodin denně, je to 2080 hodin za rok, do toho se nepočítá cestování, večery, víkendy a dovolená!“  Vybírejte židli vždy na míru, prospějete svému zdraví a výhody pocítíte každý den. Výškově nastavitelná židle zdaleka nestačí! Každé postavě vyhovuje jiný tvar a velikost sedáku a opěrky židle.
 
 

Židle, která cvičí za vás

Řešením bolavých zad i dysbalancí je aktivní sezení, které nabízí zdravotní židle s pohyblivým sedákem na pružině. SpinaliS je zdravotní židle vytvořená na základě moderních technologií tak, aby dokonale kopírovala pohyby vašeho těla a umožňovala pohyblivost celého těla, zejména páteře, za pomoci speciální pružiny umístěné pod sedákem židle. Díky fixní zádové opěrce a pohyblivému sedáku na pružině zajišťuje židle SpinaliS skvělou oporu zádovému svalstvu a páteři, zabraňuje bolestem zad, krční páteře a dalším potížím spojeným s nesprávným, a tím nezdravým, sezením.
 
Princip je podobný jako balancování na gymballu, který je však na rozdíl od zdravotní židle vhodný k sezení maximálně na 2 hodiny denně. Zásluhou pohyblivého sedáku je páteř neustále v ideální fyziologické pozici a balancováním přirozeně zapojujete při sezení hluboké zádové i břišní svaly. Sedíte a posilujete. Na rozdíl od všech ostatních ergonomických židlí, které svou konstrukcí více či méně zdařile napomáhají pasivně sedět ve správné poloze, ve které svaly kvůli nečinnosti ochabují, při aktivním sezení jsou svaly účinně zpevňovány.
 
 

bydlinekTIP: Vyzkoušejte zdravotní židle, odborně vám poradí a pomohou vybrat tu nejvhodnější v Centru zdravého sezení nebo na www.zdravotni-zidle.cz.


Židle SpinaliS je nabízena v 10 typech včetně dětské, zubařské nebo např. programátorské varianty. Zdravotní židle jsou speciálně navrženy pro různé typy postav a pracovní pozice. SpinaliS Apollo je ideální nejen pro ženy, ale i pro štíhlejší muže s výškou postavy do 180 cm. SpinaliS Ergonomic a SpinaliS Hacker jsou univerzální celoroční modely k počítači. Zádová opěrka s prodyšnou síťkou zabrání pocení v horkých letních měsících stejně jako v přetopené kanceláři.
 
 
Zeptejte se na názor svého ortopeda, fyzioterapeuta nebo navštivte Centrum zdravého sezení, které nabízí možnost bezplatného zapůjčení vybrané zdravotní židle SpinaliS® domů nebo do kanceláře!
02.10.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444