Se staženou venkovní roletou a přesto za denního světla

Velkými mezerami vytvořenými plastovými meziprofily proniká do místnosti velké množství denního světla.

Velkými mezerami vytvořenými plastovými meziprofily proniká do místnosti velké množství denního světla.

Kombinace patentované techniky, líbivého designu, úspory energií a automatizace, to jsou vlastnosti patentovaných lamel, kterým dal jejich výrobce, společnost Hella, příznačný název “Denní světlo”.

Stavitelé a projektanti domů stojí často před rozhodnutím, jaký typ stínící techniky použít. Venkovní žaluzie ve staženém stavu sice umožňují regulaci průchodu světla, mají však nižší odolnost proti větru. Za nepříznivého počasí nejsou bezhlučné. Oproti nim hliníkové lamelové rolety jsou odolné proti větru, ale za staženého stavu nepropouštějí dostatek denního světla.

Tuto nevýhodu rolet řeší patentované lamely „Dení světlo“ vyvinuté společností HELLA. S roletami „Denní světlo“ si uživatelé mohou individuálně regulovat prostup světla až po zatemnění.

Přes stažené rolety s rozvinutým pancířem "Denní světlo" prochází do místnosti denní světlo a roleta současně izoluje nežádoucí teplo nebo zimu.
Rozptýlené denní světlo
Rolety HELLA izolují přímé sluneční záření stejně jako standardní rolety, oproti nim ale využívají rozptýleného denního světla k přirozenému osvětlení.  Světlo nedopadá do místnosti v pruzích, ale rozptýlené. HELLA nabízí dvě varianty profilů. Profil pancíře rolet „Denní světlo“ T37 se skládá ze dvou dílů. Z dvouplášťového protlačovaného hliníkového profilu o rozměru 38,4 x 8,5 mm s práškově lakovanými povrchovými plochami, kombinovaného s extrudovaným plastovým meziprofilem z PMMA (akrylátové sklo) s podílem difúzního materiálu o rozměru 21,9 x 3,5 mm. Právě difúzní podíl přenáší denní světlo do místnosti jako rozptýlené bez pruhů. Meziprofily jsou v dolní části pancíře opatřeny větracími štěrbinami.

Novinkou je profil pancíře „Denní světlo“ TR37 z dvouplášťového profilu z válcovaného hliníkového plechu, vypěněného polyuretanem, o rozměru 37,0x7,7 mm kombinovaného s extrudovaným plastovým profilem z PMMA o rozměru 17,0x3,1 mm. Tento plastový profil je nabízen ve dvou variantách:
- s podílem difúzního materiálu (průchod rozptýleného světla do místnosti)
- transparentní (umožňuje výhled do exteriéru).
Meziprofily jsou v dolní části pancíře rovněž opatřeny větracími štěrbinami.

Dalším trochu odlišným speciálním typem  lamel je dvouplášťový válcovaný hliníkový profil T10, který má větší otevřené prosvětlovací a větrací otvory (9,9 x 8 mm). I tyto lamely lze využívat pro osvětlení místností denním světlem. Aretovaný závěs se hodí pak díky přesnému tvaru profilů v uzavřeném stavu i pro estetické dotváření vzhledu moderní fasády.

Roztažené profily HELLA “Denní Světlo” umožňují jemné dávkování procházejícího světla a udržování příjemného prostředí v místnosti.
Úspora nákladů na energii
Izolující vzduchové mezery mezi roletou a oknem drží nežádoucí teplo a chlad venku. V létě tak nedochází k přehřívání místností a v zimě klesají náklady na vytápění. Vedle toho je důležitá i ochrana před oslňujícím světlem, nežádoucími pohledy, hlukem a v neposlední řadě i před vloupáním. Speciální konstrukcí HELLA navíc ztěžuje život lupičům. Výsledkem je příjemná atmosféra bydlení a tepelná pohoda.

Inteligentní řízení
Rolety „Denní světlo“ mohou být ovládány elektromotorem nebo klikou. Na přání je možno rolety vybavit fotovoltaickými moduly. Uživatel pak může provozovat svoje rolety ekologicky a energeticky soběstačně. V ovládání je možno volit mezi samostatným řízením každé rolety spínačem, skupinovým řízeními s automatickými funkcemi, dálkovými ovladači, či řízením přes Smartphony nebo inteligentním řízením domů.

Více informací: www.hella.info
09.05.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444