Screenové rolety umí být stejně efektní jako domácí klimatizace. Jak je to možné?

Pokud pomineme možnost, že si pomocí klimatizace můžete v letních měsících vychladit místnost z 30 na 18 °C, je to opravdu tak. Ale to už dnes nedoporučuje v podstatě nikdo. Screenové rolety jsou typ venkovního stínění, takže u nich najdete ještě další přednosti, které přispívají k celkovému komfortu bydlení a jeho zatemnění. Zjistěte, jaké to jsou.

Srovnání screenových clon a klimatizace

Je jasné, že každému bude doma vyhovovat jiné řešení udržení příjemné teploty v interiéru během léta. Vždy se ale hodí znát všechny možnosti a alternativy, které jsou k dispozici, abyste mohli co nejlépe rozhodovat.

Screeny

+ brání ohřívání oken a tím i přehřívání interiéru

+ tvoří příjemné a přirozené klima v místnosti snížené o několik stupňů (o 3 - 7 °C)

+ mají další funkce jako je stínění, ochrana proti hmyzu a možnost větrání otevřeným oknem během stínění

+ nejsou s nimi spojeny provozní náklady

+ pořídíte je kdykoliv - během hrubé stavby pod omítku i na hotovou stavbu

+ vyjímečný desingový prvek domu - screeny můžete barevně sladit s fasádou a dotvořit tak celkový dojem z domu

Klimatizace

+ nastavíte na ní konkrétní teplotu v interiéru

+ rychle vychladíte konkrétní prostor

+ pořídíte ji kdykoliv - během stavby nebo později jako mobilní řešení


Jaká je finanční stránka pořízení klimatizace a venkovního stínění?

V tomto případě neexistuje jedna platná odpověď. Každý bude porovnávat jiné varianty provedení. Klimatizace pro někoho může představovat mobilní řešení, které koupí v hobby marketu, ale také systém rozvodů chlazeného vzduchu po celém domě. Stínění si stejně tak můžete pořídit pouze na jižní stranu fasády, například na velká obýváková okna, ale už jej nemusíte instalovat do ložnic na severní straně. Anebo odstíníte všechna okna v domě. 
 
Když už je řeč o stínění, nabízí se vám 2 druhy - venkovní a screenové rolety. Každá z těchto možností bude mít jiný rozpočet, a proto nelze jednoznačně říci stoprocentně, která je výhodnější. U klimatizace ale musíte brát v potaz provozní náklady, které s jejím fungováním nezbytně souvisí. 
 


Cenu stínění pro váš byt nebo dům zjistite velmi snadno. Stačí si napsat o  nezávaznou nabídku prostřednistvím oficiálního webu Minirolu, značky venkovního stínění, jejíž produkty se vyrábí ve Velké Bíteši už od roku 1996.
08.07.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444