Saunování ve finské sauně nevynechávejte ani v letních měsících

Léto sice ještě nezačalo, ale sluníčko už v teplých dnech hřeje na maximum. Užívejte si horkých letních dní, ale nezapomínejte na pravidelné saunování ve finské sauně. Víte, proč je sauna důležitá i v létě?

Užívejte si tepla ze sluníčka i z finské sauny

Během letních měsíců přesahuje teplota přes 30 °C. Leckdy tyto vysoké teploty dělají lidskému organismu problémy. Pokud si však pravidelně i v letních měsících dopřáváte finskou saunu, bude vaše tělo vedra zvládat mnohem lépe. Výsledkem pravidelného saunování je lepší termoregulační schopnost organismu.

Při saunování ve finské sauně tak trochu nacvičujete na letní horké dny. Budete se méně potit a venku se budete cítit příjemně i za tropických teplot. Vaše tělo se také snáze vypořádá s přechody z horkého prostředí do chladných místností, například z venku do klimatizované kanceláře.

 

Saunování pomůže regenerovat unavené svalstvo

V létě si dopřáváme mnohem více sportu, jak v zimě. Proto občas naše tělo volá po regeneraci a celkovém uvolnění. Saunování v letních měsících napomáhá zvýšit váš sportovní výkon až o třetinu a mnohem rychleji se zotavíte se sportovního přepětí.
 
Pokud nejste nadšenými sportovci, v létě se vám bude alespoň lépe chodit do schodů, nebudete se zadýchávat a posílíte srdeční činnost. Finská sauna napomáhá detoxikovat organismus a jednodušeji z těla vyplavíte jedovaté toxiny.
 

Budete mít krásnější postavu

Saunování pomáhá spálit během půl hodiny až 600 kcal. To je ta samá hodnota, jako byste hodinu běhali nebo jezdili na kole. Sauna vám pomůže spálit nějaký ten tuk a přitom stačí, když budete v klidu sedět a užívat si pohodu.
 
Během letních měsíců také chceme, aby naše pokožka vypadala zdravě, bez suché kůže a nevzhledné celulitidy. Finská sauna pomáhá zpevňovat pokožku. Při pravidelné masáži pokožky během saunování, se zbavíte problematické partie i nevzhledné pomerančové kůže.

 

Finská sauna vás zbaví stresu

Sice je venku krásné počasí, sluníčko svítí a teploty šplhají k tropickým třicítkám, ale v práci se na vás valí jedna pohroma za druhou. Ani v letních měsících se nám stres nevyhýbá. Finská sauna účinně pomáhá bojovat se stresem a psychickým napětím. 
 

 

Sauna posiluje imunitu i v létě

Lidské tělo je v letních měsících náchylné k nastydnutí nebo nemocem stejně, jako v zimě. Stačí, když přijdete z venku do chladné klimatizované místnosti nebo auta a nachlazení nebo angína je tu. Vyzrajte nad chorobami pomocí sauny.
 
Váš organismus bude mnohem odolnější vůči škodlivým vlivům. Saunování pomáhá léčit astma a zvyšuje hladinu imunoglobinu. Rovněž napomáhá snižovat pronikání mikrobů do organismu.
 
Chcete si užívat komorního saunování? Pak navštivte internetový obchod společnosti Saunaproject, která se specializuje na prodej finských saun, infrasaun i saunových doplňků. Zde si vybere i ten nejnáročnější zákazník saunu podle svých představ za nejlepší ceny na trhu.
29.05.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444