Salát z červené čočky

Červená čočka má oproti staré známé hnědé čočce několik výhod. Nemá slupku, a proto je lépe stravitelná a tolik nenadýmá. Nemusíte ji předem namáčet a uvařená je během pár minut. Zkuste ji třeba v lehkém salátu.

Ingredience

červená čočka
paprika
mrkev
cibule
jarní cibulka
pár růžiček brokolice, cherry rajčátka - vše, co máte rádi
ledový salát, polníček...

olivový olej
ocet
sůl
pepř
balsamico creme
Příprava

Červenou čočku propláchněte a zalijte vroucí vodou. Rychle se rozvařuje, proto je blanšírování lepší forma úpravy. Pro výraznější chuť ji pak můžete krátce promíchat na pánvi s osmahlou cibulkou.

Do mísy nakrájejte papriku, nastrouhejte mrkev, jarní cibulku, uvařenou brokolici (můžete vynechat). Přidejte čočku.

Podle konzistence přidejte olivový olej, ochuťte pepřem, solí, octem a balzamikovým krémem.

Těsně před podáváním můžete vmíchat natrhané listy salátu. 

Na ozdobu použijte lístky čerstvé bazalky. 
06.02.2018 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444