Ingredience červená čočka paprika mrkev cibule jarní cibulka pár růžiček brokolice, cherry rajčátka - vše, co máte rádi ledový salát, polníček... olivový olej ocet sůl pepř balsamico creme |
Příprava Červenou čočku propláchněte a zalijte vroucí vodou. Rychle se rozvařuje, proto je blanšírování lepší forma úpravy. Pro výraznější chuť ji pak můžete krátce promíchat na pánvi s osmahlou cibulkou. Do mísy nakrájejte papriku, nastrouhejte mrkev, jarní cibulku, uvařenou brokolici (můžete vynechat). Přidejte čočku. Podle konzistence přidejte olivový olej, ochuťte pepřem, solí, octem a balzamikovým krémem. Těsně před podáváním můžete vmíchat natrhané listy salátu. Na ozdobu použijte lístky čerstvé bazalky. |
Salát z červené čočky
Červená čočka má oproti staré známé hnědé čočce několik výhod. Nemá slupku, a proto je lépe stravitelná a tolik nenadýmá. Nemusíte ji předem namáčet a uvařená je během pár minut. Zkuste ji třeba v lehkém salátu.