SUNIZER, první tubusový světlík české výroby

Tubusové světlíky jsou známé po celém světě. Většina těchto tubusových světlíků či světlovodů na českém trhu pochází ze zahraničí. Společnost ABC, s.r.o. se sídlem v Brně přišla na trh s vlastním tubusovým světlíkem s patentovaným názvem SUNIZER.

SUNIZER je ryze český výrobek, jehož užitné vlastnosti energetické, ekologické a především ekonomické byly mnohokrát oceněny nejen samotnými uživateli, ale i odbornou komisí, a to na mezinárodních stavebních veletrzích v Praze či v Brně.

Speciální tubusový světlík SUNIZER vzešel z několikaletého vývoje, který si dal za cíl zdokonalit původní klasické světlíky, aby byly schopny přenášet světlo nejen přes šířku střešní konstrukce, ale i přes půdní prostor, či patro až do přízemí objektu. Společnost ABC, s.r.o. je schopna díky vlastnímu vývoji a výrobě poskytnout kompletní servis.

Největší výhodou SUNIZERŮ je možnost dodávky jak čtvercového tvaru stropního krytu, tak i klasického kruhového. Výběr je možný z několika designových tvarů a barev. Tyto spodní kryty zvané difuzéry obsahují patentovaný systém optických čoček označovaných jako "Fresnelovy čočky". Díky využití Fresnelových čoček má spodní difuzér kvalitnější rozptyl světla a působí mnohem atraktivněji.

Světlovodný tubus sunizérů je standardně dodáván se systémem pevného hliníkového plechu se superreflexní vrstvou technického stříbra. Tento materiál má nesrovnatelně větší účinnost svítivosti než světlovodné tubusy flexibilní. Tubus je poskytován ve čtyřech průměrech (230mm, 330mm, 430mm a 530mm).
Předností tubusového světlíku SUNIZER je jeho univerzálnost a snadná instalace do novostaveb i staveb během rekonstrukce. Nadstřešní část je optimalizovaná pro české střešní krytiny a je aplikovatelná jak pro šikmé, tak pro ploché střechy. SUNIZER lze snadno kombinovat s nejmodernějšími úspornými prvky, jako jsou např. LED diody, které umožňují použít světlovod i jako běžné noční svítidlo.

Prvkem, který tento produkt předurčuje pro použití i do pasivních domů, je tepelně-izolační vložka THERMIZER se součinitelem prostupu tepla včetně vlivu osazení (Usun = 0,534 W/m2K). Pomocí použití tohoto prvku lze splnit požadavky pasivních domů a zajistit tak zanedbatelné tepelné ztráty. Současně je tento prvek vzduchotěsný a parotěsný, tudíž eliminuje riziko kondenzace a bez problémů splní Blowdoor test.

Pro více informací nebo osobní konzultaci, např. za účelem zaměření českého světlovodu SUNIZER do vašeho
domu, navštivte internetové stránky www.ceskysvetlovod.cz.
14.01.2013
  • ABC - AMERICAN BOHEMIAN CORPORATION s.r.o.

    Společnost ABC, s.r.o. působí na českém stavebním trhu již od roku 1994. Nosný program firmy je rozdělen na dva obchodní směry: exklusivní dovoz a následná distribuce ventilačních turbín LOMANCO a druhým je výroba a distribuce českých tubusových světlovodů a světlíků SUNIZER. Firma dále dováží kvalitní zahraniční produkty a to americké světlovody ODL, anglické světlovody SUNPIPE, komínové hlavice Darco, klempířské ohýbačky VanMark a klempířské nářadí Midwest. Široká nabídka světlovodů umožňuje výběr opravdu každému. Zajišťujeme kompletní servis od návrhu, zakreslení do projektu, zobchodování, až po případnou realizaci.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444