STAVEBNÍ VELETRHY BRNO 2005 DEN PO DNI

Letošní ročník Stavebních veletrhů Brno, největšího komplexu odborných veletrhů ve střední a východní Evropě, slibuje rekordní vystavovatelskou i návštěvnickou účast, tradičně široké spektrum doprovodných akcí pro odborníky i laiky a především kompletní průřez aktuálním děním ve stavebnictví.

Veletrhy oficiálně začínají dnes, tradičně se však již v jejich předvečer konala tzv. ouvertura – setkání odborné veřejnosti, letos věnované meziválečné průmyslové architektuře.

První den proběhne ve znamení státní správy a veletrhu URBIS. V pavilonu V na přednáškovém budou nejprve v 13.00 hod slavnostně zahájeny Stavební veletrhy Brno Fórem investičních příležitostí, na které naváže blok přednášek věnovaných programu Public Private Partnership. Zahájení budou přítomni představitelé státní správy, mj. Ministerstva pro místní rozvoj, které zaštiťuje veletrh URBIS, dále zástupci Asociace PPP a dalších odborných sdružení, jež se podílejí na organizaci doprovodných akcí. Veletrh URBIS dnes navštíví také jedenáctičlenná rakouská delegace z veletržního města Wels. V tento den zároveň přijíždí 112 odborníků z  Běloruska z oblasti investiční výstavby a stavebnictví.

Středa 20. dubna bude dnem doprovodných akcí k jubilejnímu 10. ročníku veletrhu IBF. Po loňském úspěchu se znovu uskuteční Den ocelových konstrukcí, tentokrát na téma eurokódů, požárního inženýrství a pochopitelně využití oceli jako stavebního materiálu. Desáté výročí slaví společně s IBF také Mezinárodní sympozium MOSTY; třídenní setkání začíná právě ve středu. Vyhlášeny budou také výsledky soutěže Stavba Jihomoravského kraje. Fórum investičních příležitostí pokračuje s programem pro představitele měst a obcí na molu v pavilonu V – středeční blok bude na téma "Obec a podnikání". Hlavními tématy budou Nakládání s nemovitým majetkem obcí a měst, Současnost a budoucnost správy nemovitého majetku obcí a měst, Dopravní infrastruktury, Téma Fondy EU – SROP představí náměstkyně ministra MMR Mgr. Věra Jourová.  Speciálnímu tématu regionální rozvoj: infrastruktura pro podnikání, průmyslové zóny, brownfields, fondy UE se bude věnovat Ing. Zdeněk Jana, ředitel divize podnikatelských nemovitostí a regionů z Agentury na podporu podnikání a investic CzechInvest. 
Veletrh ELEKTRO ve středu zahajuje v pavilonu E dvoudenní konferenci o moderních trendech v osvětlovací technice.

Ve čtvrtek 21. dubna se na výstavišti v Rotundě pavilonu A koná Kongres starostů a primátorů. Celostátní setkání nejvyšších představitelů měst a obcí bude mít na programu přímou volbu starosty a střet zájmů. Na přednáškovém molu v  pavilonu V bude od 9.00 probíhat panelová diskuse Zdravotní koncepce státu a krajů. Souběžně se čtvrtečním programem Stavebních veletrhů Brno se v kongresovém sále hotelu Holiday Inn uskuteční konference, kterou pořádá občanské sdružení Eurostudy. Evropský komisař pro sociální politiku a zaměstnanost Dr. Vladimír Špidla zde představí demografickou strategii EU.
U příležitosti historicky první účasti hlavního města Prahy na veletrhu URBIS navštíví výstaviště právě ve čtvrtek primátor Pavel Bém. Ing. Jan Bürgermeister, náměstek primátora hl. m. Prahy vystoupí na molu v pavilonu V s přednáškou na téma „Praha v Brně“.

Doprovodné akce, které jsou naplánovány na pátek 22. dubna, nesou společné označení SHK BRNO. Veletrh technických zařízení budov totiž na tento den připravil ve spolupráci s Cechem topenářů a instalatérů finále soutěže Učeň instalatér 2005. V průběhu veletrhu proběhne rovněž soutěž učňů stavebních oborů – SUSO a Mezinárodní mistrovství ČR mladých pokrývačů.

Vícedenní akce

Brněnské stavební veletrhy nejsou prodejní, přesto mají mnoho co nabídnout i široké veřejnosti, a to po celou dobu svého konání. Závěrečný den – sobotu 23. dubna – pravděpodobně nejvíce využijí ti, kteří míří do Brna ze vzdálenějších míst. Pro laické návštěvníky je ovšem připraven každodenní program, jednak samotnými pořadateli veletrhů, jednak jednotlivými vystavovateli přímo v jejich expozicích. Např. jeden z největších vystavovatelů veletrhu IBF – Metrostav, který je dlouholetým partnerem Kateřiny Neumannové, naplánoval pro návštěvníky pavilonu V krátké setkání s touto úspěšnou lyžařkou. Firma Sapeli – výrobce interiérových dveří a zárubní – připravuje na svém druhém stánku v pavilonu Z zábavný program především pro nejmladší návštěvníky výstaviště. Svoji účastí jej podpoří Michal Nesvadba, který vylosuje výherce výtvarné soutěže, a Chantal Poullain-Polívková, jejíž nadaci Archa Chantal firma Sapeli podporuje.
22.4. bude v pavilonu V na stánku číslo 065 od 12. do 13. hodiny autogramiáda hokejistů HC LASSELSBERGER Plzeň, která vyvrcholí turnajem smíšených týmů těchto profesionálních hokejistů a hostesek na speciálně vybudovaném floorballovém stadionu.
Lákadlem pro širokou veřejnost budou pochopitelně i soutěže o hodnotné ceny. Po celou dobu konání veletrhů budou probíhat denní slosování, závěrečné losování o hlavní výhry (letecký zájezd pro 2 osoby a dvě poukázky na odběr stavebních materiálů) se uskuteční v sobotu 23. dubna v odpoledních hodinách.

19.04.2005 | Tisková zpráva
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444