S venkovním stíněním se budete cítit příjemně i v parném létě

Venkovní žaluzie a rolety zastaví sluneční paprsky ještě předtím, než se okenní tabule stihnout zahřát. Díky tomu ovlivňují vnitřní tepelné klima mnohem účinněji než stínící technika umístěná v interiéru. Ušetříte tak za klimatizaci a hlavně - v letních měsících se budete uvnitř domu cítit opravdu příjemně.

Venkovní žaluzie dodají budově moderní vzhled

Mezi oblíbené varianty venkovního stínění patří venkovní žaluzie, které můžete vidět na domech čím dál častěji. Není divu, jelikož vypadají velice moderně a dokážou dodat domu styl. Velmi často se venkovní žaluzie používají v případě francouzských oken a velkých skleněných ploch, kdy jsou velmi účelné a navíc skvěle vypadají.


Lamely venkovních žaluzií si můžete pohodlně nastavit přesně do takové polohy jakou potřebujete a během dne tak regulovat intenzitu světla v místnosti. Ovládat je lze buď klikou, šňůrou nebo elektropohonem, který má navíc tu výhodu, že je možné zapojit jej do centrálního systému.

Předokenní rolety chrání okna před sluncem i nezvanými hosty

Předokenní rolety jsou osvědčenou klasikou, která nezklame. Kromě spolehlivého stínění a ochrany soukromí vám doma zajistí příjemné klima jak v létě, tak i v zimě, kdy dokážou zabránit tepelným únikům. Díky tomu můžete ušetřit nemalé výdaje za vytápění.


Předokenní rolety nabízí možnost úplného zatemnění místnosti kdykoliv budete potřebovat. V zataženém stavu navíc dokážou regulovat venkovní hluk, což oceníte zejména tehdy, pokud bydlíte například u silnice. Kromě toho také přispívají ke zvýšení ochrany oken před povětrnostními vlivy a jsou účinným bezpečnostním prvkem. Ovládání předokenních rolet je velmi jednoduché. Lze je ovládat buď ručně nebo pomocí motoru. K motorové variantě můžete připojit řadu moderních prvků, jako je dálkové ovládání, časový spínač, větrné či sluneční čidla a další.

Screenové rolety - stínění oken bez ztráty výhledu

Stále oblíbenější variantou venkovního stínění jsou screenové rolety, které dokážou dodat budovám naprosto unikátní vzhled. Screenové rolety jsou vyrobené ze speciální technické tkaniny, která je odolná vůči povětrnostním vlivům a spolehlivě poskytuje ochranu před slunečním zářením i průnikem tepla. Hlavní předností screenových rolet je jejich částečná světelná propustnost, což znamená, že zajišťují stínění okna bez bez ztráty výhledu do exteriéru. Zároveň však ztěžují pohled zvenčí do interiéru a zachovávají tak dostatečné soukromí.


Screenové rolety jsou dostupné v mnoha variantách. Například v praktickém provedení Zipscreen slouží v zavřeném stavu zároveň i jako síť proti hmyzu, což zajisté oceníte. Screenové rolety lze pohodlně ovládat buďto pomocí ruční kliky nebo motorem na tlačítko či dálkové ovládání.
02.05.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444