S moderními přístroji na vytápění k vyšší účinnosti

Akumulační kamna řady ETW Plus

Akumulační kamna řady ETW Plus

Na začátku letošního roku vstoupila v platnost pravidla o ekodesignu a energetickém štítkování lokálních topidel. V tomto případě nejsou produkty řazeny do energetických tříd (např. A, B nebo C) a ani nemají energetické štítky. Směrnice však stanoví pro každý typ výrobku limit, který musí být vypočítán podle několika kritérií. Pouze pokud produkt dosáhne stanoveného limitu, může být výrobcem uváděn na trh Evropské unie.

Jedním z hlavních kritérií je použití vestavěného elektronického regulátoru. Právě ten posouvá přístroje z pohledu úspor elektrické energie na vyšší úroveň.
 
Firma STIEBEL ELTRON jako nositel vývoje v elektrickém vytápění a elektrickém ohřevu vody připravila nový sortiment produktů akumulačního a přímotopného vytápění tak, aby přístroje nabízely více pohodlí, více funkcí a současně splňovaly směrnici ErP. U všech nových přístrojů pro elektrické vytápění použila jednotnou elektronickou regulaci s LC displejem. Mezi její hlavní výhody patří přehledná obsluha a snadno přístupné umístění na přístroji. K základním funkcím regulátoru patří týdenní programování topného režimu a automatické zjišťování otevřeného okna v místnosti. Týdenním časovačem se třemi časovými programy lze naprogramovat komfortní nebo útlumové vytápění místnosti. Pro zamezení zbytečné spotřeby energie při větrání, zařízení při otevřeném okně automaticky přepne do protizámrazového režimu. Tuto funkci lze samozřejmě vypnout.

U elektrických přímotopných konvektorů směrnice vyžaduje roční efektivitu vytápění prostor 38 %. Nová generace přístrojů typových řad CNS a CON dosahuje roční účinnosti 39 %. Přístroje využívají hlavní technické vlastnosti předchozích modelů. Jako zdroj tepla je opět použito trubkového topného tělesa s rozvodnými ocelovými lamelami, opatřenými hliníkovým povrchem. Díky novému designu kovové skříně konvektorů se nyní hodí i do moderních interiérů. Instalace a zavěšení jsou snadné díky samostatnému montážnímu rámu, na který se přístroj pouze nasadí. Elektrické přímotopné konvektory jsou flexibilní při instalaci a přesné při vytápění. Teplo je vyráběno přímo na místě, takže ho není nutné dopravovat rozvody z kotelny. Výsledkem jsou dvě hlavní výhody. Za prvé, nízké investiční náklady. Protože elektrický přímotop pracuje bez rozvodů, radiátoru a komína, dostaneme se na nízké náklady na pořízení a instalaci. Za druhé, nízké provozní náklady. Protože u elektrických přímotopů lze použít levné tarify za elektřinu. Navíc tyto systémy pracují téměř bezúdržbové. A tak jsou pro trvalé nebo doplňkové vytápění dobrou alternativou.
 

Nové rychloohřívače CK 20 Premium kompletně nahradily předchozí CK řadu. Kompaktní a velmi výkonné přístroje pro rychlé vytápění.  Díky kvalitnímu designu a vysokému tepelnému výkonu je řada rychloohřívačů ohřívačů CK Premium ideální pro místnosti, které je třeba v krátké době vyhřát. S tangenciálními ventilátory jsou rychloohřívače STIEBEL ELTRON nejtišší ve své třídě. Komfortní funkce vestavěného regulátoru, jako je týdenní časovač a detekce otevřených oken, podtrhují jejich účinnost a kvalitu.
 
 
Akumulační kamna mají podle směrnice dosahovat roční efektivity vytápění prostor 38,5 %. Nová akumulační kamna řady ETS Plus, ETW Plus a ETT Plus dosahují roční účinnosti 39,5 %.

Také zde nové modely vycházejí z osvědčené konstrukce původních kamen. Jako tepelné izolace se používá vysoce účinný a ekologický materiál "thermosolid", který je vyroben z přírodní látky Vermiculite a osvědčených mikrothermických desek zasazených do tkaniva ze skleněných vláken.
 
Vyzdívka je zhotovena z materiálu Feolit, který má při menších rozměrech stejnou schopnost akumulace tepla jako dříve používané materiály na bázi šamotu. Povrchová teplota těchto kamen je výrazně nižší než normovaná hodnota. Kamna je tak možno instalovat bez nutnosti použití nehořlavé podložky např. i na dřevěné podlahy. Nová řídící elektronika nabíjení a vybíjení umožní v budoucnu modernizovat zařízení pomocí rádiových modulů.

Více informací na www.stiebel-eltron.cz.
04.12.2018
  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444