Rychlý, lehký ovocný dort

Konečně je tu léto a sezóna voňavých letních plodů! Skočte si na zahrádku pro jahody a první maliny a upečte si rychlý ovocný dort.

 
Ingredience

Korpus:

2 vejce
2 lžíce horké vody
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky

Náplň:
33% šlehačka
1 vanilkový cukr
2-3 lžíce moučkového cukru
mascarpone
vanilkový lusk 
nebo půl kávové lzičky
vanilkové esence

Postup

Příprava korpusu:
Vejce vyšleháme s horkou vodou do husté pěny, potom zašleháme po částech cukr a nakonec přimícháme mouku (lze i šlehačem na nízký stupeň otaček). Nalejeme do vymazané a moukou vysypané nízké dortové formy. Pečeme na 160°C cca 20-25 minut. Zkoušíme špejlí, pokud by byl vršek korpusu upečený, ale vnitřek ne, přikryjeme alobalem a pečeme dál. Pokud spěcháte, korpus můžete i koupit hotový.
Náplň:
Po vychladnutí si vyšleháme jednu šlehačku 33%, přidáme 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce moučkového cukru a po částech přidáme jedno mascarpone (mascarpone dle chuti můžeme i přidat). Přidat můžeme pro zvýraznění chuti i dužinu z jednoho vanilkového lusku nebo půl kávové lzičky vanilkové esence.

Směs namažeme na vychladlý dort a libovolně poklademe ovocem, dle sezóny. Přelít také můžeme želatinou. Necháme v lednici minimálně dvě hodiny vychladnout.
04.07.2014 | Hana Skoupá

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444