Ingredience Korpus: 2 vejce 2 lžíce horké vody 100 g pískového cukru 100 g polohrubé mouky Náplň: 33% šlehačka 1 vanilkový cukr 2-3 lžíce moučkového cukru mascarpone vanilkový lusk nebo půl kávové lzičky vanilkové esence |
Postup Příprava korpusu: Vejce vyšleháme s horkou vodou do husté pěny, potom zašleháme po částech cukr a nakonec přimícháme mouku (lze i šlehačem na nízký stupeň otaček). Nalejeme do vymazané a moukou vysypané nízké dortové formy. Pečeme na 160°C cca 20-25 minut. Zkoušíme špejlí, pokud by byl vršek korpusu upečený, ale vnitřek ne, přikryjeme alobalem a pečeme dál. Pokud spěcháte, korpus můžete i koupit hotový. |
Náplň:
Po vychladnutí si vyšleháme jednu šlehačku 33%, přidáme 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce moučkového cukru a po částech přidáme jedno mascarpone (mascarpone dle chuti můžeme i přidat). Přidat můžeme pro zvýraznění chuti i dužinu z jednoho vanilkového lusku nebo půl kávové lzičky vanilkové esence.
Směs namažeme na vychladlý dort a libovolně poklademe ovocem, dle sezóny. Přelít také můžeme želatinou. Necháme v lednici minimálně dvě hodiny vychladnout.
Po vychladnutí si vyšleháme jednu šlehačku 33%, přidáme 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce moučkového cukru a po částech přidáme jedno mascarpone (mascarpone dle chuti můžeme i přidat). Přidat můžeme pro zvýraznění chuti i dužinu z jednoho vanilkového lusku nebo půl kávové lzičky vanilkové esence.
Směs namažeme na vychladlý dort a libovolně poklademe ovocem, dle sezóny. Přelít také můžeme želatinou. Necháme v lednici minimálně dvě hodiny vychladnout.
Další ovocné dorty a letní dezerty najdete zde:
Křehký ovocný koláč
Letní třešňový koláč
Rychlý koláč s višněmi