Royal Comfort - luxus bez výčitek

Kvůli pohodlí nemusíte ničit přírodu. Stačí při výběru textilu dbát na původ a zpracování materiálů nebo si zvolit ověřeného prodejce a podpořit tak výrobu v místě původu. Slyšeli jste již o výhodách egyptské bavlny?

Společnost Royal Comfort je v České republice výhradním prodejcem koupelnového textilu ze 100% egyptské bavlny značky King of Cotton. Pěstování této bavlny probíhá bez použití chemických hnojiv a pesticidů, proto je šetrná k přírodě. Přesto díky speciálnímu zpracování poskytuje neodolatelnou hebkost. Na rozdíl od umělých vláken je bavlna obnovitelným zdrojem a poskytuje obživu milionům lidí na celém světě.

Z malé firmy největším dodavatelem luxusu

Firma King of Cotton byla založena v roce 1995 ve Velké Británii. Původní italská značka „Re
di Cotone“, ze které King of Cotton vznikla, existuje již od roku 1880. Přes dlouhé řady
rodinných vazeb se dostala do Velké Británie s hlavním cílem dodávat do nejlepších hotelů či
rezidenčních projektů bavlněné ručníky, župany, pantofle a ložní prádlo v prvotřídní kvalitě.
 
V současné době je firma King of Cotton jedním z největších dodavatelů ložního prádla do
nejluxusnějších hotelů po celém světě. Mezi její klienty patří hotely, jako například Four
Season, Marriott, Le Meridien, Jumeirah a Hilton.


Zpracování egyptské bavlny

Nikdo přesně neví, kdy a kde se bavlna objevila poprvé. Vědci, kteří prohledávali jeskyně v Mexiku, našli kousky bavlněných tobolek a tkaniny, které byly staré nejméně 7 000 let. I přesto, jak je bavlna materiál starý, nabízí naprosto nadčasové použití v dnešním světě.
 
V čem se liší standardní bavlna od té z Egypta? Především délkou vlákna, umožňující výrobu příze bez jakékoli ztráty pevnosti, která činí tkaninu pevnější a odolnější vůči častému namáhání. Díky vysoké schopnosti absorpce jsou barvy tkaniny plnější, jasnější a odolnější i při častém praní.

Předení egyptské bavlny předchází pečlivý ruční sběr, který zamezí zanesení nečistot mezi vlákna. Oproti mechanické sklizni je ručně sbírané vlákno rovné a neporušené. V okolí egyptského Nilu navíc byli tamější rodáci vůbec první, kdo začali bavlnu před 3 000 let pěstovat pro výrobu oblečení. Do Evropy se pak dostala díky arabským obchodníkům.



Časté dotazy zákazníků směřují na správný výběr gramáže ručníku. Hustota ručníku se posuzuje dle měrné jednotky GSM – gram na metr čtvereční. Odborníci z King of Cotton, kteří se textiliemi zaobírají již dlouhá desetiletí, doporučují optimální gramáž ručníků a županů v poměru jemnosti, savosti a ceny v rozmezí 400 GSM – 600 GSM. Kvalitu této značky navíc potvrzuje fakt, že jsou vlastníkem certifikátu kvality ISO 9001.
 
Produkty King of Cotton uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky a svými luxusními bavlněnými produkty přináší teplo a komfort do každého domova. Užívejte si komfort šetrný k přírodě a navštivte internetový obchod www.eshop.royalcomfort.cz, kde si vyberete z rozsáhlého sortimentu bavlněných ručníků a županů prémiové značky King of Cotton. 
 
 
25.11.2020 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444