Roletožaluzie – moderní stínění dva v jednom

Jako každoročně přichází s jarem období slunečných a příjemně teplých dnů. Pro pobyt v přírodě je takové počasí ideální, doma nám však ostré sluneční paprsky mohou pořádně zatopit. Pořizujete stínění a váháte, zda zvolit rolety či žaluzie? Už nemusíte. Dopřejte si výhody obojího v podobě roletožaluzií Magic.

Určitě jste si již všimli pruhovaných rolet v oknech mnohých domácností. Pokud vás zajímá, o jaký druh stínění se jedná, jste tu správně. V následujícím textu vám totiž tento trend posledních let představíme. Roletožaluzie Magic, jinak nazývaná také den a noc, už svým názvem vyjadřuje princip tohoto stínicího systému. Okno v tomto případě zakrývají dvě vrstvy látky pravidelně kombinující pásy průhledného a neprůhledného materiálu. Posunem látky lze pak jednoduše nastavit úroveň jejich překrytí a plynule regulovat množství světla v místnosti. Roletožaluzie je tak inovačním spojením vlastností rolety a žaluzie v jednom produktu.


Estetika a praktičnost


Systém den a noc si získal oblibu především díky své variabilitě a praktičnosti. Nelze ale zapomenout ani na estetickou stránku, která ho odlišuje od klasických hliníkových žaluzií. Tradiční lamelové žaluzie jsou náchylné k různým závadám, které sice ne vždy narušují jejich funkčnost, na kráse však interiéru nepřidají. Textilní provedení v podobě roletožaluzií je v tomto ohledu sofistikovanější a s podobnými problémy se tak nesetkáte. Se stíněním den a noc se také vyvarujete usazování prachu na jednotlivých lamelách, což z něj (společně s antistatickou vrstvou) dělá vhodnou alternativu pro alergiky.


Světlo, teplo, soukromí


Roletožaluzie Magic jsou skvělou volbou pro váš domov i kancelář, kde zastíní oslňující sluneční paprsky a pomůžou udržet tepelnou pohodu. Překrývající se horizontální pruhy z transparentní a zatemňující látky poskytují plnou kontrolu nad množstvím světla v místnosti a zároveň zajišťují soukromí. Podobně jako záclona umožňují transparentní pruhy výhled ven i při plném stažení roletožaluzie přes okno. Pro zvědavé pohledy z ulice však už tato vrstva představuje bariéru.

Do ložnice i jídelny


Systém den a noc má široké spektrum využití a doporučit ho lze i na velká okna, kde vodorovné pruhy rozbijí jednolitost plochy. O konečném estetickém efektu i funkčnosti rozhodne použitý materiál. Roletožaluzie jsou dostupné v mnoha provedeních a výběr typu i barvy textilie ovlivní propustnost stínění. Tmavší barvy mají obecně větší zatemňovací schopnost, a tak se hodí například do ložnice. Světlejší odstíny jsou naopak vhodné třeba do kuchyně či jídelny, kde je přirozené světlo žádané i při kompletním zatažení roletožaluzie. V každé místnosti byste tedy měli zvážit individuální požadavky na míru intenzity světla.


Namontované během chvilky


Na základě vašich preferencí je možné vybírat z několika konstrukčních typů systému den a noc. Roletožaluzie den a noc bez kazety nebo v nadčasové hliníkové kazetě lze umístit na zeď či strop jednoduchým zacvaknutím nosného montážního profilu rolety či kazety do přiložených klipů. Další možností je také přichycení přímo na rám okna, kde se nabízí i nalepovací verze, kterou upevníte bez vrtání. Roletožaluzie se ovládají řetízkem, k dispozici je však i motorová verze na dálkové ovládání pro ještě větší komfort. Motorizaci rolety ocení také rodiče a majitelé domácích mazlíčku, kteří vidí v řetízkovém ovládání riziko.

16.06.2020 | PR
  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444