Rodinný dům pro třetí tisíciletí

Novinkou na trhu se stávají katalogové projekty rodinných domů. Jsou odpovědí na rostoucí zájem investorů o bydlení zaměřené nejen na uživatelský komfort, ale zejména na úsporu a šetření energie. Přibližně třetina celosvětově spotřebované energie představuje energii využívanou na vytápění, přípravu teplé vody, osvětlení, elektrická zařízení a chlazení v budovách. Nutnost úspor se tedy netýká každého z nás jen kvůli zvyšujícím se cenám, ale také kvůli trvale udržitelnému a šetrnému nakládaní s omezenými energetickými zdroji.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Nelze předpokládat, že se ceny elektřiny či plynu budou v budoucnosti snižovat, proto se i zájem o nízkoenergetické či pasivní domy bude zvyšovat. Na potřebu rodinného nízkoenergetického bydlení v Čechách nyní zareagovala i společnost Wranders, která přichází na trh s řadou nízkoenergetických rodinných domů TAU s celkem 7 projektovými řešeními.

Vzorovým projektem, na kterém lze demonstrovat výhody nízkoenergetického, ale zároveň architektonicky přitažlivého a z hlediska provozu komfortního domu, je TAU 134. Jedná se o dům střední velikostní kategorie se třemi obytnými místnostmi. Jeho zastavěná plocha je 134,1 m2, z toho celková užitná plocha představuje 106,2 m2. Dům je vhodný do jednopodlažní okolní zástavby, na rovinatý, popřípadě mírně svažitý terén a středně velkou stavební parcelu. Při sečtení přibližných nákladů na výstavbu, které činí 3,2 miliony korun, poskytne TAU 134 nadstandardní bydlení, jakého byste při současných cenách za byty těžko dosáhli.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Rodinný dům TAU 134 svými prostorami dokonale uspokojí nároky na komfortní bydlení pro 3 - 4 člennou rodinu. Po architektonické stránce zaujme hlavně velký prostor obývacího pokoje a kuchně s jídelnou, který navazuje na exteriér velkou skleněnou stěnou. Ložnice jsou odděleny chodbou a poskytnou uživatelům domu dostatek soukromí. Mezi investory rodinných domů je stále oblíbenějším řešením ložnice otevřená do exteriéru velkým prosklením, jakou se může pochlubit i TAU 134. Pochozí terasa, která spojuje obývací část domu s ložnicí, je logickým a zejména praktickým řešením, které umožňuje obě části spojit z vnější strany. Ti, kterým by se terasa zdála příliš velká, mohou bez problémů v jednom z jejích ramen vybudovat plochu pro venkovní bazén. Dům si získá srdce progresivněji založených stavebníků pro svoji moderní, minimalisticky čistou architekturu s plochou střechou. Důraz je kladen na výběr kvalitních materiálů a na kombinaci strohé barevnosti v neutrálním duchu.
Nesporně největší předností rodinného domu TAU 134 je jeho nízká spotřeba energie. Je navržen ze systému s výbornými izolačními vlstnostmi a s rekuperační jednotkou, která na ohřev přiváděného vzduchu používá teplo odpadního vzduchu. Tento systém vzduchotechniky je vhodné podpořit ještě zemním kolektorem. V takto precizně tepelně izolovaném domě s nuceným odvětráváním se zvyšuje možnost využití alternativních zdrojů energie. Všechna tato pozitiva přispívají k tomu, že rodinný dům TAU 134 nebude během užívání zátěží pro vaši peněženku, ale že komfort bydlení v tomto architektonicky vydařeném domě se naopak podstatně zvýší.
31.03.2010 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444