Ročenka dřevostaveb 2008

V těchto dnech vydává Prodesi, v.o.s. Ročenku dřevostaveb 2008, unikátní přehled nejzajímavějších dřevostaveb realizovaných v České republice v uplynulém roce. Publikace je uceleným průvodcem současnou českou architekturou dřevostaveb, který vychází každoročně s cílem zviditelnit kvalitní realizace staveb s použitím dřeva. Poskytuje ucelený pohled na současnou domácí architekturu dřevostaveb a pro ty, kteří uvažují o stavbě vlastního domu, představuje i jedinečný zdroj inspirace.

V pořadí již čtvrté vydání Ročenky dřevostaveb mapuje architektonicky, konstrukčně i dispozičně zajímavé dřevostavby realizované v České republice v roce 2008. Tyto stavby jsou pak doplněny ještě o několik starších realizací z let 2007 a 2006, které nebyly v předchozích Ročenkách dosud publikovány. Ročenka 2008 tak navazuje na své tři předchůdce a dohromady s nimi tvoří reprezentativní soubor české architektury dřevostaveb za poslední 4 roky.

Aktuální vydání Ročenky představuje celkem 25 dřevostaveb, mezi kterými převažují rodinné domy. Vedle nich zde ale najdete rovněž rozsáhlý rekreační areál, vinařský dům nebo originální dřevěnou lávku v zámeckém parku.
Ročenka je důkazem širokých možností využití stavební technologie s použitím dřeva a dokládá i stále rostoucí oblibu dřevostaveb v České republice.

Ročenka dřevostaveb pravidelně doprovází výstavu Salon dřevostaveb, největší českou přehlídku architektury dřevostaveb. Salon se každoročně koná na přelomu února a března jako hlavní doprovodný program veletrhu Dřevostavby. Vedle oborově specializované výstavy zde návštěvníci mohou zhlédnout dokumenty a navštívit přednášky domácích i zahraničních architektů.

Veletrh Dřevostavby však není poslední zastávkou Salonu dřevostaveb v roce 2009. Ve zbytku roku se výstava pravidelně představuje i v dalších městech české republiky a na podzim se pod patronací Salonu uskuteční další Dřevěné dny otevřených dveří, 2. ročník dnů otevřených dveří ve dřevostavbách. Zde budou mít zájemci jedinečnou příležitost osobně navštívit vybrané rodinné domy a na vlastní oči si prohlédnout originální moderní dřevostavbu.


Více informací najdete na www.salondrevostaveb.cz


23.03.2009 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444