Roberto Palomba v Praze

Roberto Palomba podepisuje knihu

Roberto Palomba podepisuje knihu

Italský designér na Designbloku

Avantgardní architekt a designer Roberto Palomba a jeho týmový kolega Matteo Fiorni nepochybně oživili svou přednáškou From inspiration to lifestyle pražský Designblok 2007, který probíhal minulý týden v Praze. Přicestovali na pozvání společnosti Laufen CZ.

Více než osm desítek zájemců, kteří se sešli v zajímavě řešených prostorách Superstudia Designbloku v Thámově ulici v Praze 8, mimo jiné utvořilo jeden z návštěvnických rekordů. Roberto Palomba jim za to s příslovečným italským temperamentem představil svůj milánský ateliér a mnohé z úspěšných prací. „Chci vyrábět nadčasové věci, co nepodléhají trendům. Nevěřím v módní výstřelky,“ uvedl designér. Svá slova doložil ukázkami nejen wellness koupelen, interiérového designu, ale například i návrhů filmových cen pro italské festivaly.

 

Základem přednášky v Palombově pojetí byla důležitost osobitého stylu a hledání inspirace. „Nejvíce inspirativní mi připadá geometrie přírody, struktura pobřeží, myšlenka vody, proto se také tak rád zabývám interiérem koupelen, především sanitární keramikou,“ vysvětloval Palomba. „Nesnažím se za každou cenu šokovat. Naopak. Vyznávám jednoduché tvary, výrobky mají být součástí denního života a neměly by působit násilně.“

Dokladem jeho slov je nepochybně řada sanitární keramiky, stylově čistá, náročně provedená a designersky originální Palomba Collection. Zájemci ji mohou uvidět, osahat, ba dokonce i vyzkoušet v Galerii koupelen Laufen bathrooms (na rohu u stanice metra I. P. Pavlova, vchod z Legerovy ulice). Nyní včetně obou umyvadel a vany, které se právě uvádějí na český trh.

Roberto Palomba navštěvuje Prahu pravidelně, naposledy to bylo právě při oficiálním představení nové kolekce společnosti Laufen CZ v roce 2005. Většinu času ale tráví se svou rodinou v Miláně a na milánské univerzitě, kde spolu se svou ženou Ludovikou od roku 2003 přednášejí průmyslový design. Roberto Palomba spolupracuje celkem se 27 světovými značkami vysoké kvality, mezi které kromě Laufen bathrooms AG náleží třeba i významný český designér Bořek Šípek.


Na konci Palombovy přednášky na letošním Designbloku se uskutečnilo vyhlášení nevšední soutěže o nejzajímavější návrh umyvadla, který návštěvníci akce kreslili na černou stěnu výstavního stánku Laufen bathrooms. Přísného porotce Roberta Palombu oslovil návrh Jana Jaroše, který tak získal exkluzivní umyvadlo z řady Palomba Collection.

11.10.2007 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444