Retro je znovu v módě!

Nechte se unést kouzlem starých časů a vytvořte si doma dokonalou oázu klidu, která jen tak nevyjde z módy. Retro styl vás vrátí hned o několik desítek let zpět do minulosti. Pojďte s námi načerpat inspiraci a zjistěte, jak koupelnu v tomto stylu zařídit!

Interiér s charakterem

Pod pojmem retro si většina z nás představí veselé barvy a mozaiku na stěnách ve stylu osmdesátých let. Slůvko retro ale označuje cokoliv, co bylo používáno a uznáváno coby módní v minulosti, a nezáleží na tom, zda to bylo před dvaceti, nebo dvěma sty lety. Vaše koupelna pak může vypadat klidně jako z pohádky. A pokud patříte mezi šťastlivce, kteří vlastní koupelnu větších rozměrů, můžete se inspirovat dobami skutečně dávno minulými a vyzkoušet například viktoriánský styl. A že královna Viktorie měla vynikající vkus, je více než jisté!

Mezi poznávací znaky koupelny v retro stylu se řadí výrazné prvky a bohaté zdobení. Na paletě barev najdeme převážně jemné pastelové odstíny, které dají vyniknout zářivým dekorům a ostatním důležitým prvkům. Může to být ale i naopak: vybavení ve znamení decentnosti v kombinaci se sytými barvami. Jedno by totiž nemělo přebíjet druhé.

Volně stojící vana jako nutnost

Dominantním prvkem každé koupelny je vana či sprchový kout. V případě retro stylu je však jasnou volbou volně stojící vana. Měla by stát na zdobených nožkách nebo na podstavci. Pokud chcete docílit ideálního souladu, vyberte vanovou baterii ve stejném designu a odstínu jako nožičky. Volně stojící vany dodají vaší koupelně noblesu, eleganci a nostalgickou atmosféru.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

 

Kohoutkové baterie vítězí!

Nedílnou součástí retro koupelen jsou také umyvadlové baterie. S těmi pákovými se rovnou rozlučte, klíčem k úspěchu jsou v takto koncipovaných koupelnách tradiční kohoutkové baterie. Vybírat můžete mezi chromovým, mosazným, zlatým, bílým nebo i třeba černým provedením. Navíc ventily mohou být keramické, což ještě více podtrhuje charakter retro stylu. A jaké zvolit umyvadlo? My doporučujeme to postavené na desce. Vždy ale dbejte především na to, aby mělo stejné křivky jako vana.

Od detailů k dokonalému celku

Finální vzhled tvoří doplňky. Abyste celkově doladili koupelnu, rozhodně nezapomeňte na velké oválné zrcadlo ve zdobném a ideálně velmi bohatě vyřezávaném rámu. V podobném stylu může být vyhotoven také nábytek. Ideální barvou je bílá či krémová s lehkou patinou nebo tmavé dřevo - například buk nebo mahagon. Ještě důležitější je ale tvar jeho úchytek nebo nožky podstavné části, protože právě ty nás nenechají na pochybách, že jsme se při návštěvě koupelny ocitli o několik desítek let zpátky v minulosti. K tomuto pocitu mohou přispět také držáky na ručníky nebo nádoby na drobné předměty. 
 
Prvotřídní kvalita a nádech starých časů v kombinaci s pohodlím moderní doby - to je koupelna v retro stylu. Okouzlila vás tak, jako nás? Neváhejte a začněte s realizací!
24.03.2022 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444