Renovace střešních oken. Vyměňte stará okna za nová bez nepořádku

Zamysleli jste se, jak stará jsou vaše střešní okna? Stará okna mohou ztrácet svou funkčnost. Nebudou zcela vyhovovat požadavkům na bezpečnost, energetickou úspornost a samozřejmě se nám mohou přestat líbit. Nyní můžete stará okna vyměnit za nová rychle, snadno a bez nepořádku.

S ohledem na životní prostředí byly po roce 2000 stanoveny předpisy týkající se termiky budov, které určují minimální normy pro střešní okna. Nechtěné ztráty drahé tepelné energie, nevyhovující zabezpečení proti vloupání nebo nevhodné estetické vlastnosti – to jsou argumenty hovořící pro výměnu starých střešních oken za nová.

Renovaci obydlí máme obvykle spojenou s nepohodlím. Pohled na nepořádek a velké množství prachu v našem domě není příjemný. Proto společnost FAKRO rozšířila svou produktovou řadu o střešní okna určená pro renovaci, která mají tu výhodu, že se během výměny střešních oken nemusí zasahovat do stávajícího ostění.

Střešní okna na výměnu mohou být vyrobena ze dřeva - okna „RE“, nebo z plastu - okna „RF“. Dřevěná okna jsou kromě standardní verze s transparentním akrylátovým lakem dostupná rovněž ve verzi s bílým polyuretanovým nátěrem. Co se týče způsobu otevírání, dřevěná okna mohou být jak kyvná tak i výklopně-kyvná. Plastová okna se vyrábí pouze kyvná, a to v bílém provedení a v dekoru zlatý dub nebo borovice. Okna na výměnu mohou být vybavena dvojskly nebo trojskly.


Standardně jsou okna na výměnu „RE“ vybavena automatickou ventilační klapkou V40P v horní části okenního křídla, energeticky úsporným zasklením s thermo rámečkem TGI, systémem topSafe a klikou v dolní části okna. Okna se vyznačují tím, že se jedná o okna, u kterých jsou změněny rozteče SDK drážek pro vnitřní ostění při zachování standardních rozměrů oken FAKRO (vnější rozměry rámu a vnitřní rozměry křídla se nemění).

Okna na výměnu „RF“ jsou standardně vybavena ventilační klapkou V35 v horní části okenního křídla, energeticky úsporným zasklením s thermo rámečkem TGI, systémem topSafe a klikou v dolní části okna. Vyrábí se podle vnitřních světlých rozměrů ostění.

Střešní okna na výměnu FAKRO mohou zastoupit i okna jiných výrobců.

Renovace snadno a rychle

Nové střešní okno lze namontovat přesně na tom místě, na kterém bylo namontováno staré okno. Díky tomu celé vnitřní ostění zůstane neporušeno. Výhodou tohoto řešení je možnost ponechání starého obložení interiéru a omezení nákladů na výměnu střešních oken. Kompletní výměna oken proběhne tedy snadno a rychle, a navíc bez velkého nepořádku a všudypřítomného prachu. K montáži nových střešních oken lze dodatečně použít zateplovací sadu (sada XDP), která je určena k rychlému a těsnému zhotovení tepelné a paropropustné izolace kolem okna.
27.10.2016 | PR
  • FAKRO CZECH s.r.o.

    FAKRO je společností založenou v roce 1991. Je velmi dynamickou a velice rychle se rozvíjející firmou v odvětví střešních oken na světě. Během několika let se z malé rodinné firmy stala mezinárodní korporací, která je dnes významným výrobcem střešních oken a půdních schodů. Skupina FAKRO zahrnuje 12 výrobních společností a 14 distribučních společností umístěných v Evropě, Asii a Americe. Střešní okna FAKRO se vyváží do 47 zemí světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444