Relaxujte ve vlastním wellness

Není nic lepšího, než si po náročném dni dopřát zasloužený odpočinek ve vodě plné bublinek nebo uvolnit ztuhlá záda a svaly v sauně. Jenže koho by bavilo jezdit několikrát týdně přes celé město do wellness centra. Stačí jedno rozhodnutí a můžete si pořídit relaxační oázu ve formě domácího wellness i do svého rodinného domu nebo bytu.

Největší výhodou wellness doma, kterou určitě oceníte, bude absolutní soukromí. Své wellness budete mít vždy jen pro sebe – v sauně vám nikdo nebude dýchat na záda a vyhnete se i nepříjemným dotykům a pohledům cizích lidí ve vířivce či parní kabině. Určitě vás potěší i to, že doma nemusíte řešit otevírací dobu wellness – můžete se saunovat brzy ráno nebo si užít koupel ve vířivce v noci, po návratu z večírku.

Jak si své domácí wellness vybavíte už záleží jen na vašich preferencích, prostorových možnostech. A samozřejmě na částce, kterou chcete a můžete investovat. Příjemným bonusem je to, že domácí wellness zvýší hodnotu vaší nemovitosti.

Pokud se vám představa vlastního relaxačního centra líbí, prozradíme vám, co by nemělo ve vašem soukromém wellness chybět:
 

Sauna

Srdcem každého wellness je sauna. V tradiční finské sauně se z vašeho těla vlivem vysokých teplot odplavují škodlivé a toxické látky, sauna umí léčit bolestivé klouby a svaly, zmírňuje stres a únavu. Pravidelné saunování zvyšuje obranyschopnost organismu. Pokud sportujete, je sauna skvělým prostředníkem k rychlému odstranění potréninkové únavy.
 
 

Infrasauna

Jemnější alternativou k finské sauně je infrakabina, kde se tělo relaxuje v záři infračervených paprsků při příjemné teplotě kolem 55 °C. U výběru infrazářičů nešetřete. Doporučujeme zářiče Vitae, které jako jedny z mála produkují široké spektrum infrapaprsků, které umí proniknout až 4 cm hluboko pod kůži – lépe se tak uvolní svaly a šetrně se zbavíte bolesti kloubů.

Na rozdíl od finské sauny je infrasauna vhodná i pro astmatiky, alergiky nebo kardiaky, kteří nemohou do klasické sauny kvůli vysokým teplotám.
 

Ochlazovna

Saunovat se bez ochlazení – to je jako silvestr bez šampaňského. Aby mělo saunování zdravotní efekt, musíte se rychle zchladit.
 

Ochlazování můžete realizovat například pomocí:

  • Tradičního ochlazovacího vědra (vypadá lépe než si představujete a je levné)
  • Ochlazovací sprchy (někdy se jim říká Atraktivní sprchy)
  • Ochlazovací kádě (dostupný způsob vycházející z tradičního pojetí)
  • Ochlazovacího bazénku (jednoduše se ponoříte do chladivé vody)
  • Strojů na led (ochlazení pomocí kousků ledu)
  • Sněhopádu (absolutní novinka: sprcha ze které se sype opravdický sníh)

 

Whirlpool

Vířivek je na trhu nepřeberné množství, rozdíl v cenách je často propastný. Zde se řiďte zdravým úsudkem – co je levné nebývá kvalitní. Doporučujeme vybírat vířivky od osvědčených výrobců. Eurobalneo se soustředí na evropské značky, kde je zaručena tradiční špičková kvalita a servisní zázemí. Protože mít doma vířivku plnou zkažené vody, to opravdu nechcete.

Poležet si ve svěží perličkové lázni, nechat se jemně masírovat vzduchovými bublinkami, to je skvělá představa relaxace, co říkáte? Ve vířivce se uvolní napjaté svaly, posílí se krevní oběh a navíc, pokud jsou společně s vámi ve whirpoolu i vaši přátelé, užijete si také spoustu legrace.
 
 

Plánujete domácí wellness. Víte, jak začít?

Najděte si společnost, která se navrhování a stavbě wellness věnuje dlouhodobě a má dobré reference. Možná to vypadá jednoduše: koupí se sauna a vedle ní se postaví vířivka. Ale není to pravda. Má-li domácí wellness dlouhodobě fungovat a pokud nechcete platit vysoké účty za elektřinu, potřebujete kvalitní a promyšlený projekt.

Kontaktujte odborníky společnosti Eurobalneo. Domluví s vámi nezávaznou návštěvu wellness showroomu v Praze Uhříněvsi, kde si budete moci prohlédnout několik druhů finských saun, venkovní saunu nebo ochlazovací sprchu. A společně si popovídat o tom, jak co nejlépe splnit váš sen o vlastním wellness.

Více informací na www.eurobalneo.cz.
09.07.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444