Relaxační designové lampy studia VooDoo

Vyhrajte lampu "ARA large" v soutěži

Svítidlům z dílny designového studia VooDoo přísluší označení relaxační lampy. V interiéru vám vytvoří příjemný světelný bod, který neoslňuje, nýbrž je pomyslným majákem v bouři. Tyto lampy jsou autorskými orginály za rozumnou cenu a mohou povýšit obytný prostor na svébytný ojedinělý unikát. Nelekejte se zavádějícího názvu VooDoo, designéři studia vám chtějí učarovat pouze svými výrobky.

 


VooDoo světelný obloukDesignové studio VooDoo je na českém trhu poměrně nové. Vzniklo před dvěmi lety, v návaznosti na předcházející volnou autorskou práci MgA. Tomáše Paula, a pomalými krůčky se dostává kupředu. Skrytým motivem studia a jeho autorské tvorby je bytí v harmonii s mravními principy existence života, v duchu maximálního ohledu na trvalou udržitelnost života na této planetě. Snahou studia je také vyvolávat zájem architektů o podílení se na komplexním scénografickém řešení interiérů.

VooDoo lampaJejich jedinečná tvorba spočívá ve speciální úpravě papíru, který si nechávají sami vyrábět a přizpůsobovat vlastním potřebám. Výroba samotné lampy není nikterak jednoduchá, ačkoliv podle vzhledu byste řekli opak. Nejprve se arch papíru nechá speciálně upravit. Úprava samotného papíru na stínidla lamp prochází oboustrannou laminací. Papír má sám o sobě vlastnost nepříliš velkého pohlcování prachu a samotná laminace ještě více usnadní údržbu. Stínidlo se může při úklidu zlehka přejet vlhkým hadříkem.


Další výhodou svícnů je jejich ošetření proti možnosti vznícení. Papír se „namočí“ na několik hodin do speciální emulze vyvinuté v ČR. Pak následuje zdlouhavé schnutí, při kterém se archy musí často překládat, aby se nezvlnily a uschly rovnoměrně. V praxi při zapálení pak papír zčerná, začne nevábně vonět a plamen udusí. Pokud navštívíte některou z výstav, kterých se studio VooDoo účastní, můžete se v malém testu přesvědčit o samohasících vlastnostech papíru na vlastní oči.

VooDoo relaxační lampa
Po úpravě papíru přichází ke slovu technika. Raznice, která předrazí tvar daného stínidla je pak doplněna prací zlatých českých ručiček. Ty skládají precizně stínidlo podle míry složitosti pár desítek minut.


Co by však byla lampa bez stojanu. Ten bývá vyroben vždy z exotického dřeva. Ať už se jedná o Iroko, Jatobu nebo známější Teakové dřevo, všechny mají podobné zbarvení potažmo i vlastnosti. Certifikace pro Evropskou Unii je samozřejmostí.

 

Více informací o studiu VooDoo najdete na stránkách www.voo-doo.cz.

 

 

 

bydlinek

Našim čtenářům nabízíme jedinečnou možnost vyhrát jednu z velkých lamp studia VooDoo. Stačí odpovědět na následující otázku.

            SOUTĚŽ JIŽ BYLA 25.4.2010 UZAVŘENA.

 

22.02.2010

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444