Rekordní stavební veletrhy

Stojíme na prahu historicky největšího komplexu veletrhů se stavební tematikou v Brně, České republice i v zemích střední a východní Evropy, konstatoval vedoucí manažer projektu Rudolf Böhm. Stavební veletrhy Brno 2003 se konají na obsazené čisté výstavní ploše 67 480 m2, což znamená meziroční nárůst o více než 13 %. Prezentovat se bude 1340 vystavujících firem z 20 zemí, z nichž každá desátá avizuje českou, východoevropskou nebo světovou novinku. Expozice si podle očekávání prohlédne 95 000 návštěvníků.

Jak zdůraznil R. Böhm, ve srovnání s loňskem vzrostl zájem zahraničních vystavovatelů. Národní expozice připravily Německo a poprvé také Turecko, významně přibylo firem z Velké Británie a Polska. Například na veletrhu SHK BRNO obsazují polští vystavovatelé 10 % plochy oboru sanitární technika. Růst mezinárodní prestiže vyplývá ze skutečnosti, že brněnský komplex patří mezi pět největších stavebních veletrhů v Evropě. Na pondělním Evropském stavebním fóru budou jednat zástupci všech vrcholných, zastřešujících profesních svazů, sdružených v pracovní skupině Evropské federace stavebního průmyslu FIEC pro východní Evropu.
Nejsilnější branží letošního ročníku je stavební technika, kde se návštěvníci mohou po roční přestávce opět těšit na naprosto kompletní přehlídku. Neméně bohatá ovšem bude nabídka dalších branží, přehledně rozčleněná do jednotlivých pavilonů a na nekryté výstavní plochy tak, aby každý návštěvník rychle našel právě to, co ho zajímá. Kdo si chce orientaci ještě více usnadnit nebo získat nezávislé odborné informace, má možnost navštívit bezplatné Stavební poradenské centrum v pavilonu V. Za podpory Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR a VUT Brno tu cenné rady poskytují odborníci vybraní Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.
O odborné konzultace zde mohou požádat i stavební firmy, které se připravují na vstup do Evropské unie. Právě rozšíření evropského stavebního trhu bude jedním z ústředních témat letošního doprovodného programu, jehož priority naznačuje zaměření každého z pěti veletržních dnů:
neděle 13. 4. Den veřejnosti
pondělí 14. 4. Den Evropské unie
úterý 15. 4. Den architektury
středa 16. 4. Den vzdělávání
čtvrtek 17. 4. Den veřejné a státní správy.
13.04.2003 | tk

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444