Rekonstrukce bytu? Hezký obklad dokáže zázraky

Pokud nejste interiérovým architektem, rekonstrukce bytu může být pěkně tvrdý oříšek. Když ale vsadíte na svůj cit a pohrajete si s barvami, celý proces může být nejen rychlý a efektivní, ale také zábavný. Přemýšlíte, kde začít? Začněte s obklady a dlažbou.

Jak na koupelnu

Koupelna je srdcem celého bytu a proto se v ní musíte cítit příjemně. Rekonstrukci a nový háv si proto velice dobře rozmyslete. Začnete barevným laděním, které je pro výslednou atmosféru ze všeho nejdůležitější. Pokud volíte tmavé odstíny, pamatujte na to, že je potřeba je vyvážit a zjemnit světlými doplňky.

Vyberte si jednu barvu, do které vaší koupelnu sladíte a hrajte si s jejími odstíny, tím ji opticky zvětšíte a prosvětlíte.

Vzory nebo čistý obklad?

Trendy přejí vzorům, tak se nebojte vyzkoušet vzorované obklady, geometrické obrazce či třeba mozaiku. Mozaika je skvělá v tom, že si barevnou kombinaci a materiál vyberete sami. Svoji koupelnu tak můžete doplnit mozaikou keramickou, skleněnou nebo třeba přírodní.

Samotná mozaika se pak sestavuje jednoduše, vyberete si procentní zastoupení barev na m2 a získáte zajímavý abstraktní vzorek. Pořídit si také můžete mozaiku s konkrétními motivy, která rovněž působí úchvatně.

Zároveň pamatujte také na to, že v jednoduchosti je krása a detaily kombinujete s čistým designem obkladu. Pak už jen vyberete vybavení koupelny, nábytek a doplňky a můžete si užívat příjemné relaxační atmosféry.

Obklady do kuchyně

I v kuchyni si můžete dosyta vyhrát s barevným obkladem. I zde je zajímavou variantou mozaika, která vypadá skvěle s jednobarevným designem kuchyně i v případě černé či bílé barvy, populární je také červený obklad.

Méně častou, ale originální variantou je použití obkladů, které imitují dřevo, můžete vsadit také na mramorovou či kamennou imitaci, uvidíte, která se lépe hodí ke skříňkám a kuchyňské lince. Pokud toužíte po luxusu, vyzkoušejte skleněné obklady.

Pastelové barvy

Trendem, který vám může usnadnit rozhodování, jsou pastelové barvy, které můžeme označit jako sázku na jistotu. Dají se totiž snadno sladit, působí jemným, uklidňujícím dojmem a na rozdíl od výrazných, křiklavých barev, hned tak neomrzí.
27.02.2018

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444