Realizace: Objekt s historizujícími střešními okny Solara KLASIK

Na stavební prvky i samotný stavební proces revitalizace památkově chráněných budov se vztahují přísná pravidla a požadavky. Představujeme realizaci společnosti Solara s.r.o., které se dostalo zakázky na instalaci historizujících střešních oken.

„Střešní okna pro památkově cenné budovy mají do interiéru přivést co nejvíce světla, ale rozměr a počet oken je limitován úřady“ uvádí Mgr. Jakub Formánek ze Solara s.r.o., výrobce střešních oken. „Solara KLASIK svým vzhledem navazuje na původní kominické výlezy. Splňuje zároveň podmínky památkářů i tepelně-izolační standardy. Nabízí 83 % prosklené plochy navíc ve srovnání s běžnou konstrukcí střešních oken, ilustrujeme to na uvedeném obrázku.“

Pohled zevnitř na zabudované střešní okno Solara KLASIK s čistým prosklením 600 x 600 mm Pohled zevnitř na zabudované střešní okno běžné konstrukce stavebního rozměru 650 x 640 mm



Tři základní typy: čtvercový Solara KLASIK, prodloužený Solara KLASIK Lungo a v horní části půlkulatý Solara KLASIK Rondo se otevírají do strany a jsou vybaveny štěrbinovou ventilací a pomocným pístem pro snadné a plynulé otevírání. V zakázkovém provedení je možné i otevírání na horních závěsech. Okna jsou vyrobena z autentických materiálů - interiérové části z masivu dřeva, vnější oplechování je možné zvolit z několika druhů plechů - mědi, titanzinku (třeba i předzvětralého) či hliníku v libovolné barvě.

Společnost Solara inovativními kroky při výrobě historizujících střešních oken přinesla hned několik řešení pro památkáře.

  • Okna Solara KLASIK svým vzhledem navazují na původní kominické výlezy, vnější plechování je ukončené tzv. návalky. 
  • Nové modely umožňují doložení krytiny blíže k oknu, celkové větší zapuštění okna do střešního pláště (okno vizuálně méně vystupuje z krytiny).
  • Na výrobu jsou použity autentické materiály: tradiční klempířské prvky, masivní borovicové dřevo s možností olejových či voskových povrchů.
  • Upravená konstrukce pro montáž do původních krytin (prejzy, bobrovka, apod.)

.
25.09.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444